de goedkoopste autoverzekering

Welke Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die het beste bij je geval past.{met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding.

Welke Autoverzekering

Vind je de goedkoopste maandlasten belangrijk? Op onze website vind je de beste autoverzekering. Dat hangt allicht af van jouw vehikel zijn bouwjaar, merk, je aantal jaren zonder schade en kilometrage. Onze tip: selecteer niet zomaar naar de kosten, maar ook naar de polisvoorwaarden. Dat geld zeker in het geval van welke autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor enkele dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het aan te raden om een allrisk autoverzekering te kiezen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 12 maanden en ouder, is alleen een WA-verzekering meestal voldoende.

  • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je gedekt voor problemen die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij schade aan tastbare zaken is de bescherming maximaal 2,vijf miljoen euro, voor letselschade aan mensen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een WA Plus autoverzekering ben je niet alleen gedekt bij gebreken die jij met je auto toebrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor gebreken met je eigen auto, onder meer door hagel. Tevens diefstal en ruitschade wordt meestal gedekt door verzekeringsmaatschappijen. Let hierbij wel op dat je naar een schadespecialist gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

  • Allrisk

Met een Allrisk verzekering voor je auto ben je verzekerd tegen alle gebreken aan je auto. Of je zelf gebreken veroorzaakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de gebreken uitbetaald. Een geruststellende gedachte.

Welke Autoverzekering

Als je een andere auto least, moet je altijd een autoverzekering aan gaan. Dit is gemakkelijk te doen, maar let op dat je de juiste selectie hierbij maakt. Er zijn niet minder dan 120 diverse autoverzekeringen en de optie hangt bijvoorbeeld af van het model auto, hoe oud je bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars bepalen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande kwalificaties. Om de beste polis voor je autoverzekering te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De beste verzekeringpolis is niet altijd de goedkoopste autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je bij ons de autoverzekering vergelijken die het beste bij je persoonlijke geval past. Vervolgens kun je ogenblikkelijk een passende, maar betaalbare verzekering voor je auto aan gaan.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog extra verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en de aanbieder waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald, maar niet in alle claims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen drie en acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer iemand een nieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een claim, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: welke autoverzekering