kosten reisverzekering

Wat Kost Een Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor veel mensen van belang om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor vertrek meemaken met een niet verwachte situatie waarmee u niet kunt vertrekken, maar tevens tijdens uw vakantie kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemak die is ontstaan lopende een tochtje. U heeft de kans om enkele zaken mee te verzekeren zoals: werelddekking, contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u vaak een annuleringsverzekering afsluiten.

Ontzettend veel rubrieken worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkopere reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen risico of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de spullen of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte onkosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisonkosten als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantiereisverblijf.

Hulpverlening

Het gehele jaar rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding gedurende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte vakantiereis– en verblijfsuitgaven als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een calamiteit of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de onvoorziene geld als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan tochtjeverblijf

Uitgaven door onder andere ongemak aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten: zo makkelijk doe je dat

Deze website heeft een easy te begrijpen online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via deze website kun je heel gemakkelijk een reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de beste verzekering hebt opgedoken, kun je terstond je reisverzekering aan gaan. Dat kan compleet online en je ziet terstond of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Zonder zorgen op tochtje

Voor veel mensen is het niet zo helder om uit te maken welke reisverzekering ze nu het best kunnen aan gaan. Tevens kunnen ze zomaar enkele dekkingen over het hoofd zien waarmee men misschien heel wat slechter is gedekt dan op het eerste zicht wordt aangenomen. Kunt u zichzelf hier een beetje in herkennen en wilt u dit vanzelfsprekend volmaakt voorkomen? In dat geval is het aan gaan van een multirisicoverzekering voor u zeker weten een bijzonder slimme keus.

Waar zitten de addertjes?

Het aan gaan van een multirisicoverzekering zorgt er derhalve voor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken gericht op de bruikbare kant en de mogelijke risico’s die verbonden zijn aan uw reis. Dat neemt evenwel niet weg dat er alsook enkele addertjes onder het gras verscholen zitten waar u maar beter rekening mee kunt houden. Eén van de meest belangrijke redenen waarom steeds meer verzekeringnemers er voor kiezen om een multirisicoverzekering af te sluiten gaat namelijk schuil in het feit dat er alsook een met het oog de prijs voordeel aan verbonden is. Dit financiële voordeel zorgt er voor dat er meer besteedbaar bedrag vrij wordt gehouden voor de reis zelf en dat is vanzelfsprekend immer mooi meegenomen. Dit financiële voordeel kan tevens verdwijnen wanneer er sprake is van een dubbele verzekering.

Voordeel op de verzekeringspremie

Zoals reeds aangegeven kunt u met een multirisicoverzekering altijd rekenen op een financieel gewin op de verzekeringspremie. Dit komt omdat er meerdere verzekeringen in één keer worden afgesloten. De hoogte van dit financieel gewin is altijd afhankelijk van de verzekeraar van uw keus. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op een zo seduisant mogelijk financieel gewin is het dan ook immer de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren tussen de uiteenlopende soorten reisverzekeringen die er bij de uiteenlopende vakantiereisverzekeraars worden aangeboden.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan zult u er Zeker vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakantiereizen indekt. Het is eenvoudig bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar ook zekere tochtjes waar een hoger risico aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Lopende een wintersportvakantiereis loopt u als vakantieganger een groter risico om enkele botten in uw lichaam te breken en dat perikel wil de verzekeringsmaatschappij lang niet altijd op zijn minst indekken. voordat op sneeuwvakantie te vertrekken is het dan tevens te allen tijde interessant om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke reis al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op sneeuwvakantie gaat is welke artikelen nu precies is gedekt en welke niet. Veel consumenten weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt op zijn minst onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf kwijt raken, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er vanzelfsprekend wel rekening mee te houden dat niet het ganse aankoopbedrag van het materiaal zal vergoeden. Bovendien zijn er te allen tijde maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die eveneens een dekking voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u doorgaans rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de uitgaven die u heeft gemaakt voor het krijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw reis? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ongevallen), dan zult u merken dat alsook deze uitgaven zijn vergoed. Natuurlijk geldt tevens hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde onkosten terug zult verwerven, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde info is met uitsluiting van van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten in ieder geval over een bepaalde dekking beschikt, maar de gelegenheid is alsook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u de voorwaarden lezen van uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering ten minste niet over een bepaalde bescherming beschikt, maar u uiteindelijk de sneeuwvakantie wenst te beschermen kan dit in het algemeen immer tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende jaar te kiezen en heeft u een sneeuwvakantie in de planning staan? In dat situatie is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken alvorens een definitieve keuzemogelijkheid te maken!

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (misschien heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet dubbel gedekt bent. Meestal kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel geld besparen.

Hoogste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de schade efficiënt wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van betekenis bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden lopende je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo simpel en simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.