vergelijk rechtsbijstandverzekering

Wat Kost Een Rechtsbijstandverzekering

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische problemen. Iedereen kan onverwacht betrokken raken bij een conflict. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

De maandprijs varieert grofweg tussen 100 euro per kalenderjaar voor een alleenstaande die genoegen neemt met een beperkte dekking tot ca. 300 euro per 12 maanden voor een veelomvattende gezinsrechtsbijstandverzekering.

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeraars kunt u via hun website aan de hand van uw gezinssamenstelling en gewenste bescherming zelf berekenen hoe veel kosten u moet betalen. Ook kunt u op een aantal websites diverse rechtsbijstandverzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken.

De voor- en nadelen van een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering heeft ten opzichte van andere juridische adviseurs enkele voor- en nadelen. Ga voor uzelf goed na welke van onderstaande punten voor uw persoonlijke situatie belangrijk zijn voorafgaand u besluit om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële betaling in het geval van problemen, maar levert eigenlijk een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het soms wat lastig om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeringsmaatschappij. Meer informatie over uw eigen risico en het gebruik daarvan vindt u in de voorwaarden van de polis van een rechtsbijstandverzekering.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen problemen verwachten en uw maandelijkse maandpremie wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.