wat valt onder opstalverzekering

Wat Kost Een Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel simpel. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het slimste bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder andere een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Bij ons kun je easy je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Hier kun je makkelijk de opstalverzekering vergelijken op premie en dekking. Zo vind jij simpel en simpel een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de optie om tevens de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwtwaalf maanden van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de beste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je ook terstond online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt uiteraard ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook gauw de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, snel toch?

Afzeggen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering aan gaan is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die vanzelfsprekend annuleren. Tevens dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je opstalverzekering eenmaal een jaar heeft gelopen kun je die iedere dag annuleren. Je hebt dan één maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het makkelijk te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet te allen tijde nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit normaal gesproken een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit situatie schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE altijd voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Opstalverzekering dekking

Stel je voor dat er brand uitbreekt en je huis daarbij in ernstige mate beschadigd wordt. misschien is je dak wel kapot of raken alle muren beschadigd. Je wilt alles zo in enkele stappen mogelijk weer intact krijgen, maar dat gaat wat kosten. Heb je een opstalverzekering? Dan betaalt de opstalverzekeraar de beschadigingen aan je opstal. Een opstalverzekeraar vergoedt geen schade door slecht onderhoud en schade die met opzet is aangebracht aan de opstal. Als je een verzekering aangaat voor je opstal, heb je de keus uit 3 typen dekkingen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van de opstalverzekering is de uitgebreide dekking. Bij deze dekking vergoedt je verzekeringsmaatschappij schade opgelopen door brand, ontploffing, neerstortende vliegtuigen, storm (vanaf windkracht 7), onvoorziene waterschade, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, olie, rook, roet, aanrijding, omvallen van bomen en schade door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

Een extra veelomvattende opstalverzekering heeft de dekking van de uitbreiding dekking met als uitbreiding: schroei-, zeng- en smeltschade, schade door neerslag die binnenstroomt en gebreken door hak- en breekwerk dat moet worden uitgevoerd om een defect te vinden in een waterleiding.

Allrisk

De meest uitgebreide bescherming van de opstalverzekering wordt ook wel allrisk genoemd. Neem je deze dekking? Dan ben je gedekt tegen elk soort gebreken aan je opstal, behalve de schade ontstaan door: aardbevingen, overstromingen, oorlog, atoomkernreacties, slechte fundering en glasschade.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je je opstalverzekering (woonhuisverzekering) annuleren? Dan kun je dit simpel doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. In de regel kun je je opstalverzekering tevens online afzeggen op de website van je verzekeringsmaatschappij. Ernaast kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je exact weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeringsmaatschappijen kun je jouw opstalverzekering pas maandelijks afzeggen na de eerste contracttermijn van 1 twaalf maanden. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden wijzigt in je nadeel, kun je de opstalverzekering eerder opzeggen. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het meestal een mogelijkheid je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering afzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de kosten van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van belang dat je alle wijzigingen zo in enkele stappen een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. In de regel wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is verstandig om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.