opstalverzekering verhuurde woning

Wat Kost Een Opstalverzekering Per Maand

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel gemakkelijk. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het slimste bij jou past.

Eenvoudig en in enkele stappen je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kostprijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet linea recta wat voor jou de meest goedkope en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze gauw af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een wijde vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 verscheidene verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet linea recta welke verzekeringen het goedkopere bij jouw situatie passen. De verzekering van jouw keus kun je ook stante pede online aan gaan. Binnen 5 minuten kun je goed verzekerd zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de slimste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je tevens stante pede online kunt aan gaan. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook spoorslags de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op één website, simpel toch?

Woonverzekering opzeggen bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je in het algemeen je huis in Holland. Je kunt dan vanzelfsprekend tevens de inboedel- en opstalverzekering beëindigen. In dit geval geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen opzeggen per de datum dat je je uitschrijft uit dit land. Verkoop je jouw huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan gelden er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is de verzekering waarmee je jouw woning verzekert tegen onvoorziene schade, zoals brand-, water-, en stormgebreken (vanaf windkracht 7). Het gaat hierbij om schade aan alles wat nagelvast zit aan de woning.

Kosten opstalverzekering

Wat kost een opstalverzekering? De kosten van je opstalverzekering hangen af van enkele factoren. De opstalverzekeraar bepaalt de kosten aan de hand van enkele factoren:

  • Waar je woont
  • De herbouwwaarde van je woning
  • De dekking

Bij sommige verzekeraars spelen tevens eventuele preventiemaatregelen, zoals rookmelders, mee in de berekening van de maandprijs van je opstalverzekering.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering afsluiten niet nodig. Als er gebreken ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder meer inbraak, dan zijn de kosten van de opgelopen gebreken voor de eigenaar van de woning. De losliggende spullen in je huis dien je wel zelf te verzekeren met een inboedelverzekering.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal gedekt bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.