ASR Autoverzekering

Wat Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Als je als gevolg van een ongeluk met je auto medische onkosten hebt dan worden deze uitgaven vergoed door je zorgverzekering. Als er echter sprake is van blijvende arbeidsongeschiktheid of overervaren van jou als bestuurder, dan ontvang je ook een vooraf vastgestelde vergoeding als je aanvullend een ongevallen inzittendenverzekering bent aangegaan. Net als bij de gebreken inzittendenverzekering geldt hierbij dat het niet uitmaakt of de gebreken wel door eigen nalatigheid is veroorzaakt.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de goedkoopste autoverzekering voor je geval te vinden zonder dat je er zelf veel ergernis aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel simpel: na het invullen van slechts vier vragen zie je stante pede wat voor jou de drie goedkopere deals zijn. De betere verzekering voor je auto kun je via hier aanklikken en je wordt doorgelinkt naar de aanbieding van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle andere verzekeringen voor je auto overwegen. Of er enkele naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding online bekijken of ogenblikkelijk een verzekering voor je auto aan gaan op de website van de verzekeraar. Zo gemakkelijk is je autoverzekering te vergelijken op onze website.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog extra verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en de maatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen uitbetaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet betaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed, maar niet in alle schadegevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer iemand een nieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde eigenschappen hiervan interessant vindt. Zo is het een mogelijkheid om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een calamiteit, of kunt u bijvoorbeeld het glas extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: wat kost een autoverzekering