Autoverzekering Afsluiten Goedkoop

Wat Kost Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Autoverzekering opzeggen

Wil je de verzekering van je auto annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeraar zal jouw autoverzekering over het algemeen binnen een maand annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je lopende verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een premieverhoging doorvoert of de alledaagse voorwaarden wijzigt, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn stopzetten.

No-claimbeschermer

Sommige autoverzekeraars bieden ook de optie om je extra te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je één maal per jaar schade laten vergoeden zonder dat de premie van de verzekering van je auto verhoogd wordt en zonder dat je no-claimkorting lager wordt. Het verhalen van deze schade heeft desalniettemin wel effect op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor mogelijk dat je premie wel meer wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Regel dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto koopt. U kunt het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle optionele zaken zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jongeren zijn er ook aparte verzekeringen, en kijk hier ook goed welke eigenschappen er allemaal zijn. De premie kan enorm verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u duidelijk online doen. Dit is doorgaans niet heel moeilijk.

Premieprijs autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de premie berekenen kan alleen indien het type auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering prijs speelt dit uiteraard een rol.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je alleen een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen uitbetaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet uitbetaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het aantal kilometers op jaarbasis ook een rol. De maandprijs maandelijks voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke prijs. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is. Hier is meer te zien: wat kost autoverzekering