goede rechtsbijstandverzekering

Wat Is Een Rechtsbijstandverzekering

Of u nou een particulier bent bent of een bedrijf heeft. Het kan altijd voorkomen dat u in een juridisch conflict betrokken raakt. Veel klanten hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan easy in de papieren lopen. Het is daarom goed om u te verzekeren tegen de kosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op onze website.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering aan gaan dan doet u er goed aan eerst de aanbieders te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn expliciete pakketten gericht op consumentengeschillen. Met onze vergelijker kunt u eenvoudig kiezen welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de meest goedkope verzekeringsmaatschappij.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij onze website is heel simpel. Je hoeft maar enkele gegevens in te vullen en je ziet linea recta welke rechtsbijstandverzekering het slimste bij jou past. Als je wilt, kun je tevens de voorwaarden van de polis van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Modules rechtsbijstandverzekering

Bij de rechtsbijstandverzekering werken we met bescherming in meer dan een modules. Hieronder ziet u een overzicht van de modules die u kunt kiezen. Wanneer u vragen heeft over de modules of over de rechtsbijstandverzekering kunt u immer de klantenservice bellen of chatten.

Consumentenconflicten

Met deze module heeft u recht bij bijvoorbeeld de volgende conflicten:

 • Verhalen van schade
 • Contracten. Problemen n.a.v. contracten over consumentenzaken. conflicten over het aankopen of huren van een artikel, of over een aan u geleverde dienst.
 • Overheid. Persoonlijke geschillen met de overheid. Geen belastingzaken.
 • Personen- en familierecht. Problemen met nalatenschappen en adoptie.
 • Strafzaken. Als u beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Behalve als er sprake is van opzet.

  Fiscale en vermogensconflicten

  Deze module betaalt geschillen met de belastingdienst. De bescherming geldt pas vanaf het moment dat de zaak dient voor de Nederlandse belastingrechter (beroepsfase). Tevens geschillen over de aan- en verkoop van aandelen, obligaties en opties in Holland vallen onder deze module.

  Verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor wat is een rechtsbijstandverzekering,wat-is-een-rechtsbijstandverzekering

  Een rechtsbijstandsverzekering werkt over het algemeen met aparte dekkingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het belangrijk te weten welke dekking er gekozen moet worden.

  Wie kiest voor een dekking over het inkomen, krijgt juridische hulp als hij dreigt ontslagen te worden of een ander juridisch probleem heeft met de werkgever. Deze dekking is niet alleen nuttig als men problemen met het pensioenfonds heeft. De dekking is alleen geldig voor consumenten in loondienst. Wie eigen ondernemer of ZZP’er is, moet daarvoor een aparte verzekering afsluiten.