Autoverzekering All Risk of Beperkt Casco

Wat Is Een Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die het goedkopere bij je geval past.{met de mooiste prijs-kwaliteitverhouding.

Wat Is Een Autoverzekering

Vind je de meest lage kosten het belangrijkst? Op deze website zie je de beste verzekering voor je auto. Dat hangt zeker af van je vehikel zijn bouwjaar, merk, je aantal jaren zonder schade en het aantal kilometers op de teller. Onze tip: selecteer niet echt naar de maandlasten, maar ook naar de condities. Dat geld zeker in het geval van wat is een autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: WA-verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering Plus en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een allrisk autoverzekering te kiezen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 12 maanden en ouder, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een WA-verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij aandoet aan een ander. Bij gebreken aan tastbare goederen is de bescherming ten hoogste 2,5 miljoen euro, voor letselgebreken aan personen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

 • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een WA Plus autoverzekering ben je niet alleen verzekerd bij schade die jij met je auto aanbrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor gebreken aan je eigen auto, onder andere door het weer. Ook diefstal en ruitgebreken wordt meestal gedekt door verzekeraars. Let hierbij wel op dat je naar een herstelbedrijf gaat die een afspraak heeft gemaakt met je verzekeraar.

 • WA volledig casco verzekering

Met een Allrisk verzekering voor je auto ben je verzekerd tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een botsing hebt of dat iemand tegen je geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de gebreken terugbetaald. Een geruststellende gedachte.

Autoverzekering

In beginsel kunt u een autoverzekering op basis van de volgende 3 basisbeschermingen kiezen;

 • WA
 • WA-Plus
 • WA-Casco

ernaast kunt u extra dekkingen nemen, zoals automobilistenhulp in het binnenland of een inzittendenverzekering.

FBTO heeft een unieke nieuwe manier van verzekeren met de Internet Autoverzekering. U regelt alles zelf online, waarmee de premie extra laag is. De verzekering is tevens heel flexibel. U heeft geen jaarovereenkomst en u kunt gauw aan gaan wijzigen of annuleren.

Bij de FBTO Internet Autoverzekering wordt uw opgebouwde no-claimkorting maandelijks verrekend in plaats van jaarlijks. Zo betaalt u dus iedere maand minder premie!

De pluspunten van de FBTO Internet Autoverzekering zijn:

 • Geen jaarcontract
 •  subiet wijzigen, aanvullen of beëindigen van uw polis
 • Een lage premie, die elke schadevrije maand daalt
 • Geen papieren rompslomp

Profiteer nu tevens van de FBTO Internet Autoverzekering!

Bereken hier uw premie!

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook op het moment u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

 • WA,
 • WA+ beperkt casco
 • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en de maatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed, maar niet in alle schadegevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een nieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde onderdelen hiervan belangrijk vindt. Zo is het een mogelijkheid om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een calamiteit, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: wat is een autoverzekering