rechtsbijstandverzekering nodig

Wat Is De Beste Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je wordt ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering vinden dan doet u er goed aan eerst de verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn expliciete pakketten gericht op consumentengeschillen. Met onze vergelijker kunt u easy kiezen welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de goedkoopste verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij onze website is heel makkelijk. Je hoeft maar enkele gegevens in te vullen en je ziet gauw welke rechtsbijstandverzekering het goedkopere bij jou past. Als je wilt, kun je ook de voorwaarden van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Wat heb ik aan een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die er onder zekere voorwaarden van de polis voor zorgt dat u juridische bijstand krijgt als u betrokken raakt bij een juridisch geschil. In de praktijk wordt de juridische bijstand verzorgd door juristen die in dienst zijn bij de verzekeringsmaatschappij zelf, soms worden de onkosten van een externe advocaat betaald.

Gefinancierde rechtsbijstand

Als u qua inkomen en vermogen binnen de door de overheid vastgestelde grenzen blijft, komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit houdt in dat u een advocaat slechts een beperkte eigen bijdrage hoeft te betalen. Ernaast krijgt de advocaat een uitbetaling van de Raad voor Rechtsbijstand. Een rechtsbijstandverzekering is dan niet subiet nodig.

De gezinsrechtsbijstandverzekering kent een bescherming die is opgebouwd uit verscheidene door u te kiezen modules. U kunt hiermee dus zelf bepalen hoe beperkt of uitgebreid de bescherming van uw rechtsbijstandverzekering moet zijn. De meest voorkomende modules zijn:

Verkeer

Samen met uw gezinsleden bent u verzekering van rechtshulp bij geschillen die voorkomen aan uw verkeersdeelname. Ook als uw rijbewijs wordt ingevorderd kunt u een beroep op deze module doen, behalve als u gereden heeft onder invloed van drank of alchohol.

Fiscaal & vermogen

Bij deze module moet u denken aan geschillen over de aan- of verkoop van effecten, problemen om en nabij uw belastingaangifte en eventuele geschillen over een vakantiewoning.

Wachttermijn

De meeste rechtsbijstandverzekeringsmaatschappijen hanteren een wachttermijn van 3 maanden vanaf het aan gaan van de polis. Dit houdt in dat de rechtsbijstandverzekering geen bescherming biedt voor al lopende geschillen.

Verschillende soorten rechtsbijstandverzekeringen vergelijken voor wat is de beste rechtsbijstandverzekering,wat-is-de-beste-rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering werkt over het algemeen met verschillende vergoedingen. Bij rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is het interessant te weten welke dekking er gekozen moet worden.

Bij de woondekking worden conflicten met de verhuurder van de huis gedekt. Ook problemen met de aankoop van een koophuis ontvangt juridische bijstand middels deze rechtsbijstandsverzekering, evenals een probleem met de buren.