wat valt onder opstalverzekering

Wanneer Opstalverzekering Afsluiten

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel simpel. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt uitsparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het beste bij jou past.

Gemakkelijk en simpel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op premie én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet linea recta wat voor jou de voordeligste en betere opstalverzekering is. Sluit deze onmiddellijk af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aanschaffen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Hier kun je easy de opstalverzekering vergelijken op kostprijs en dekking. Zo vind jij in enkele stappen en easy een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuze om ook de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouw12 maanden van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevuld? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de slimste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je gauw de 3 goedkopere deals voor jouw opstalverzekering die je ook ogenblikkelijk online kunt aan gaan. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt vanzelfsprekend tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook terstond de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op één website, simpel toch?

Afzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering opzeggen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een ander huis gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in je oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. In de regel kun je de oude huis nog een poosje gratis gedekt houden op 1 verzekering zodat je geen dubbel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeringsmaatschappij, vrijwel altijd kan dit voor rondom 2 maanden.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je je adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe maandprijs voor je. Die premie is gebaseerd op het adres, de woning en de inventaris die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet immer de slimste optie. De kans is meestal groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze onmiddellijk afsluiten.

Herbouwwaarde

Wil je een opstalverzekering aan gaan? Dan is de herbouwwaarde van je huis om te onthouden. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde wijze te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet jouw verzekeraar voor welk bedrag jouw opstal verzekerd moet worden. Naar aanleiding van van de herbouwwaarde van je opstal wordt de kosten voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En hierdoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder meer een rieten dak? In speciale gevallen is het slim om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Opstalverzekering afsluiten

Op onze website kun je makkelijk en efficiënt een opstalverzekering afsluiten.Vergis je niet: een opstalverzekering wordt tevens wel een woonhuisverzekering genoemd. Vul je je gegevens in in de vergelijker en wij laten zien wat voor jou de slimste en goedkoopste opstalverzekering is. Een opstalverzekering aan gaan is zo gebeurd. Heb je al een opstalverzekering? Dan dien je die zelf op te zeggen.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is cruciaal dat je alle wijzigingen zo eenvoudig mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is slim om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog telkens verzekerd.