All Risk Autoverzekering Voorwaarden

Wa Autoverzekering Goedkoopste

Door te vergelijken op deze website vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die het slimste bij je situatie past.{met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding.

Wa Autoverzekering Goedkoopste

Hints om minder kwijt te zijn aan de autoverzekering van je auto: is je auto ouder dan 5 of 10 jaar? Dan kan het voordelig zijn om je dekking bij te stellen. Ben je lid van ANWB, Route Mobiel of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen hulp bij pech bij je verzekering. Op welk moment je een rechtsbijstandverzekering met bescherming voor verkeer hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en checken wat je al hebt. dubbel verzekeren is niet verstandig. Dat geld zeker in het geval van wa autoverzekering goedkoopste.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen: WA-verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het aan te raden om een allrisk verzekering voor je auto te nemen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 kalenderjaar en ouder, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • WA-verzekering

Een WA-verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij toebrengt aan een ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de dekking maximaal ruim 2 miljoen euro, voor letselgebreken aan mensen is dit maximaal zeven en een half miljoen euro.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco autoverzekering ben je niet alleen gedekt bij schade die jij met je auto aanbrengt aan anderen, maar ook voor gebreken met je eigen auto, onder meer door hagel. Tevens diefstal en ruitgebreken wordt in de regel gedekt door verzekeraars. Let als het even kan op dat je naar een schadespecialist gaat die een afspraak heeft gemaakt met jouw verzekeringsmaatschappij.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je verzekerd tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een paaltje raakt of dat iemand tegen jouw geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de gebreken vergoed. Een prettige gedachte.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeringsmaatschappijen bieden tevens de optie om je extra te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je één keer per jaar gebreken claimen zonder dat de maandlasten van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze gebreken heeft desalniettemin wel invloed op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor mogelijk dat je premie wel verhoogd wordt als gevolg van het mindere aantal schadevrije jaren.

Autoverzekeringen vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je op deze website autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de goedkoopste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
  • WA Plus (tevens wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door onder meer een ongeval) wordt niet voor je betaald.
  • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt tevens alle gebreken aan je eigen auto uitbetaald.

De keus voor de dekking hangt af van het bouwkalenderjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de voordeligste autoverzekering en dekking: kwaliteit is tevens belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste mogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: wa autoverzekering goedkoopste