online boekhoudprogramma

Voorraadbeheer Software

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en easy

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudsoftware bevat (standaard) de optie om diverse overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudprogramma voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te controleren. Je hebt gegevens eenvoudig en overzichtelijk en kunt simpel analyseren. Je ziet in 1 ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Ook weet je onder meer dankzij de BTW-overzichten meteen welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen prioriteit. Toch is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over je zaak. Goede boekhoudprogramma is de wijze om dat uit te voeren. Een online programma voor je boekhouding maakt het een optie om immer inzicht te hebben in je ondernemeing en te allen tijde en overal de administratie te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een foto te maken van een factuur en deze direct te e-mailen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de inhoud van de foto hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudsoftware. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte manier van werken om te administreren.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het goedkopere past bij je situatie. Heb je er één gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je situatie past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van wellicht wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel boekhouding software biedt de optie om het programma te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je pc, tablet én smartphone met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die wijze kun je te allen tijde bij de juiste informatie en kun je simpel nieuwe gegevens verwerken. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudsoftware, kun je snel informatie opvragen. Heeft een collega informatie nodig over een openstaande betaling van een klant? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe opdrachten gaan binnenhalen? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over voorraadbeheer software.