All Risk Autoverzekering Voorwaarden

Voordeligste Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeraar anders vastgelegd. In de regel is het een dag, een maand, maar een jaar komt ook wel voor. Voor verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van verzekeraars geldt een standaard looptijd van maximaal 12 maanden. Na dat jaar mag je dagelijks overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Pechhulp

over het algemeen is er de optie om je aanvullend te verzekeren tegen hulp bij pech in eigen land of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een extra autoverzekering aangaat, ontvang je te allen tijde assistentie als je onderweg problemen hebt aan je auto. hulp bij pech wordt echter in de regel als aparte autoverzekering afgesloten, waarmee deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga ook hier na of je niet te hoog gedekt bent en voorkom dat je nodeloos te veel betaalt.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je onontbeerlijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een schade gehandicapt raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele medepassagiers.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. betaalt de schade die de automobilist en/of medepassagiers ervaren door het ongeluk. Dat kan geestelijke schade zijn, maar tevens schade aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor justitieel advies en deskundige rechtshulp om onder meer schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de maandprijs hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer standaard kennis over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: voordeligste autoverzekering