goedkoopste sim only abonnement

Vergelijk Telefoon Abonnement Sim Only

Vind u het lastig kiezen? Wij helpen u daarmee. Met Sim Only vergelijken van onze site vergelijkt u de meest goedkope abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de telecomaanbieder. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de betere aanbieders en goede service.

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement, over het algemeen aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een contract zonder een nieuwe mobieltje.

Wil je wel een nieuwe mobieltje , dan is het slim om Sim Only abonnementen met de aankoop van een los mobieltje te vergelijken met abonnementen waarbij zowel apparaat als contract worden geleverd. Dit is vooral praktisch als je het geen probleem vindt om het toestel in een keer af te rekenen.

Sim Only nummerbehoud

Stap jij over op een nieuw Sim Only abonnement, maar wil je mobieltje nummer behouden? Dit is mogelijk, maar het is wel cruciaal dat je dit aangeeft bij het invullen van jouw gegevens. Als je aangegeven hebt dat je nummerbehoud wil toepassen, zal je ook je simkaartnummer in moeten vullen; deze staat op de simkaart die in je smartphone zit. Ook voor Sim Only met nummerbehoud ben je aan het juiste adres.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een contract met een smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse contract kost dan 50 euro, als dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de Samsung smartphone los zou aanschaffen met een abonnement is een abonnement kost dat in totaal 910 euro. Een normaal contract met een smartphone is dan ook super voor de klant die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het apparaat los te aankopen, daar waar een Sim Only abonnement is een contract in vele gevallen voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Welk Sim Only abonnement het betere bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het van belang om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe meestal bel je met je toestel? Vind je het van betekenis dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je de facto alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je benodigd en de jaarlijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens aanbieders die een Sim Only contract met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een Sim Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je elke maand veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

Wat is het verschil tussen een contract en Sim Only?

Bij een Sim Only contract neemt de koper geen telefoon af, maar alleen een simkaart. Op de kaart staan alleen de abonnementsgegevens en het telefoonnummer. De klant van het internet en mobiel bellen abonnement, moet zelf een telefoon regelen.

Bij een toestel met abonnement, geldt een maandelijkse prijs, waarbij de toestel, belminuten, sms’jes en dataverkeer bij de kostprijs zijn inbegrepen.

Kies een goedkoop Sim Only abonnement

Op het moment is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een mobiele telefoon. Dat komt onder andere doordat een Sim Only veel goedkoper is dan een gewoon abonnement. Bij een Sim Only contract ontvang je slechts een simkaart en geen mobiele telefoon. Dat is dus wat een Sim Only is.

Omdat je blijft bellen met je bestaande mobiele telefoon , bespaar je veel onnodige kosten. De prijs die je normaliter voor je ‘kosteloos mobiele telefoon ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en aldus houd je aanzienlijk lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande abonnement (bijna) is afgelopen, kun je doen wat je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomprovider, of juist verlengen bij je huidige telecomaanbieder. Zorg er wel voor dat je je abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want ook bij je eigen telecomprovider kan stilzwijgend verlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je contract een bepaald actietarief komt te vervallen, waarmee je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met in de regel ook nieuwe betere tarieven.

Stap je over van telecomaanbieder, dan wil je zeker wel je bestaande telefoonnummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, en dientengevolge kun je bij alle aanbieders voor niks gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomaanbieder zal dit helemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer toch ook naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud maximaal 2 maanden voor het einde van je huidige contract aanvraagt.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende smartphone waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobieltje aan te schaffen, dan is het interessant om een los SIM-only contract af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.

De meeste providers bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (hoeveelheid data, minuten en sms’jes per maand) veelal identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij subiet een nieuwe mobieltje wordt geleverd. Bijvoorbeeld Vodafone en Tele2.

En er zijn providers die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Onder andere Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn normaal gesproken laag.

Aanschaf van een SIM-only contract heeft meerdere voordelen ten opzichte van de aanschaf van een contract inclusief mobieltje.

  • Je kunt aanzienlijk geld besparen op de kosten.
  • Kies voor een korte contractduur, dan kun je eenvoudig overstappen als een andere partij een goedkoper contract aanbiedt.

    Goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet

    Ben je in de markt bent naar een Sim Only? Vindt hier de voordeligste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet door de aanbieders te vergelijken. Volg onze stappen om simpel en efficiënt het goedkoopste Sim Only contract te vinden en om het Sim Only abonnement hierna af te sluiten. Om het voordeligste Sim Only onbeperkt internet contract af te sluiten moet je eerst inzichtelijk hebben hoeveel je maandelijks verbruikt aan belminuten, sms’jes en aan data. Op het internet kun je easy je verbruik berekenen voor bijvoorbeeld de data, maar je kunt tevens op je laatste factuur zien hoeveel je elke maand verbruikt bij je huidige mobieltje abonnement. Op welk moment je het verbruik inzichtelijk hebt kun je op zoek gaan naar het voordeligste Sim Only onbeperkt internet abonnement. Door in onze vergelijkingstool je verbruik te selecteren vindt je eenvoudig het Sim Only abonnement dat bij jou past. Heb je het voordeligste contract gevonden dan kun je de Sim Only aanbieding selecteren en vervolgens kun je het Sim Only contract aan gaan bij de provider.