vodafone sim only

Vergelijk Sim Only Abonnement Met Internet

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt uuitsparen op uwtelefoonabonnement, kunt u SimOnly vergelijken en het goedkoopste contract aan gaan. Als u al eensmartphone heeft, is een Sim Only contract ideaal voor u, want hierbij betaaltu enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobieltje.

Sim Only vergelijken

Continu meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in datzij zelf een mobieltjeaankopen en daar een SimOnly abonnement bij aankopen, of datconsumenten eerst voor een abonnement metsmartphone kiezen en na de contractduur overstappen op SimOnly omdat zij hun telefoon nog goed genoeg vinden.

De prijzen van SimOnly abonnementen verschillen heel veel; met onzevergelijker kun je goedkope Sim Onlyvergelijken. Op onze site vergelijk jeeasy Sim Only abonnementen envind je efficiënt demeest voordelige Sim Only aanbiedingen die aan jouw wensen voldoen. Je hebt demogelijkheid uit alle Sim Only providers die in Holland actief zijn.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

Sim Onlyabonnementen worden aangeboden doorverschillendetelecomaanbieders.Aanbieders zijn onder te verdelen in netwerk aanbiedersen virtuele telecomaanbieders,tevens wel MVNO’s genoemd.

Een netwerktelecomprovider heeft de beschikking overeen eigen fysiek netwerk. meestal bieden zij virtueleaanbieders toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding enonderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerkaanbieder. Nederland kent 4 netwerktelecomproviders:

 • KPN
 • T-Mobile
 • Vodafone
 • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk.Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtueleaanbieder wordt vaak afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator).Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteitin bij een netwerk aanbieder.MVNO’s richten zich veel op eenbepaalde doelgroep. Hieronder tref je eenoverzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn inNederland:

 • Ben (T-Mobile)
 • hollandsnieuwe (Vodafone)
 • Robin Mobile (KPN)
 • Simpel (T-Mobile)
 • Simyo (KPN)
 • Telfort (KPN)
 • Youfone (KPN)

Aanwijzingen enkennis over het vergelijken van een Sim Only abonnement

Een telefoonabonnementis niet altijd heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van eengoede luxe telefoon. Vooreen ieder die kunnen overstappen naar eennieuw telefonieabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwemobiele telefoon te halen is er dezogenoemde “SimOnly”. Een contract zondermobiele telefoon is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaartontvangt en dus zelf een luxe telefoondie je al hebt gebruiken kunt. Het voordeelhiervan is dat de vaste lasten die je per jaar betaaltaanzienlijk minder veel wordendan bij toestel metabonnement. Zo is het bij een Sim Only heelgebruikelijk dat je een abonnement ondertekent voor €9tot €19 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement passtarten bij dertig euro. Je bespaart al gauw vijftig procent op de onkosten van je abonnement zonder mobieltje. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de aanbieder waarbij de mobieltje oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de mobiele telefoon afhalen. In de praktijk houdt in dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Om te bepalen welk contract zonder smartphone voor jou het goedkopere is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is in de meeste gevallen voldoende om een inzicht te krijgen in je gebruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter tevens telecom bedrijven die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiele telefonie bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een Sim Only abonnement van 24 maanden afsluit.}

Ongelimiteerd bellen, internetten en sms’en, kan dat?

Er bestaan aanbieders die ongelimiteerd bellen, sms’en eninternetten aanbieden tegen een vaste prijs. Vodafone en easy bieden al de optie tot ongelimiteerdbellen en sms’en. Robin Mobile biedt ook naast ongelimiteerd bellen ensms’en ook ongelimiteerd internetten aan.

Kies een goedkoop Sim Only abonnement

Op het moment iseen Sim Only zo’n beetje depopulairste abonnementsvorm voor een mobieltje.Dat komt met name doordat een Sim Only veel goedkoperis dan een regulier abonnement. Bij een Sim Only abonnement ontvang je slechtseen simkaart en geen mobieletelefoon. Dat is dus wat een Sim Only is.

Doordat je blijft bellen met je bestaande mobieltje , bespaar je veel overbodige kosten. De kostprijs die je normaliter voor je ‘voor niks mobiele telefoon ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en derhalve houd je aanzienlijk lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande contract (bijna)is afgelopen, kun je gaan en staan waar jewilt. Je kunt overstappen naar een andereaanbieder, of juist verlengen bijje huidige aanbieder. Zorg er welvoor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee eennieuw abonnement afsluit. Want tevens bij je eigentelecomprovider kan stilzwijgendverlengen erg duur worden. Zo kan het voorkomen dat na afloopvan je contract een bepaald actietarief komt te vervallen,en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuwcontract aan met over het algemeentevens nieuwe lagere tarieven.

Stap je over vantelecomaanbieder, dan wil jeallicht wel je bestaande telefoonnummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, enaldus kun je bij alleproviders zonder extrakosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwetelecomprovider zal dithelemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidigecontract op en laten je weten op welk moment je nummertoch naar hen over gaat. Hetenige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud tenhoogste 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomstaanvraagt.

Voor wie is Sim Only geschikt?

Sim Only aanbiedingenzijn geschikt voor een ieder die goedkoper wil bellenen nog een prima toestel heeft, of het geen probleem vind om los eenapparaat aan te schaffen. in veelgevallen is het goedkoper om eenlosse mobiel aan te schaffeni.c.m. een Sim Only abonnement, dandat je een ‘gratis’ apparaat metabonnement bestelt. Of je nu behoefte hebt aan onbeperkt bellenen internet, of slechts af en toe je smartphone gebruikt, eris voor een ieder een passend contract te vinden. Tegenwoordig zien wij verder ook datvoornamelijk de goedkope Sim Onlyabonnementen een populair alternatief voor zijn voor prepaid simkaartgebruikers.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

SIM-only abonnementen worden gedektdoor diverseaanbieders. Providerszijn onder te verdelen in netwerk aanbieders en virtueleproviders, ook welMVNO’s genoemd.

Een netwerk telecomproviderheeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. meestal bieden zij virtueleproviders toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding enonderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerkprovider. onsland kent 4 netwerkproviders:

 • KPN
 • T-Mobile
 • Vodafone
 • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk.Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtueleprovider wordt in de regel afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator).Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk enkoopt capaciteit in bij een netwerktelecomprovider. MVNO’s richten zichveelal op eenbepaalde doelgroep. Hieronder tref je eenoverzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn inHolland. De vetgedrukte namen betreft partijendie onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:

 • Ben (T-Mobile)
 • hollandsnieuwe (Vodafone)
 • Robin Mobile (KPN)
 • Simpel (T-Mobile)
 • Simyo (KPN)
 • Youfone (KPN)

Scroll to top