Uitvaartkosten vergelijken?

Het is in Nederland niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Toch zijn er veel mensen die voor een dergelijke verzekering wel afgesloten hebben! Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de hele hoge onkosten van een uitvaart, in het geval van overlijden.

Hoeveel kost een uitvaart?

Laatste prijsupdate: 5 december 2022

Een kapitaalverzekering of naturaverzekering?

Er worden door Nederlandse verzekeraars verschillende typen uitvaartverzekeringen aangeboden. Iedere uitvaartverzekering heeft z’n eigen voor- en nadelen voor een verzekerde. Om een keuze te kunnen maken die naadloos aansluit bij uw persoonlijke behoeftes is het logisch om van te voren uit te zoeken welke verschillen er zijn tussen de verzekeringen. U kunt zich hierbij laten adviseren door de verzekeringsspecialisten van de verschillende verzekeraars.

Een andere populaire soort uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering. Bij dit type uitvaartverzekering krijgen uw nabestaanden een financiële uitbetaling voor de organisatie van uw uitvaart. Met de financiële uitbetaling die uw nabestaanden krijgen kunnen zij de uitvaart bekostigen. meestal ligt deze uitbetaling rond de zevenduizend euro, wat gelijk is aan gemiddelde kosten voor een uitvaart.

 

Het kan best wel moeilijk zijn om te kiezen tussen een kapitaal- of naturaverzekering op het moment dat u een uitvaartverzekering aan wilt gaan. In Nederland heeft 80% van de verzekeringnemern een van deze twee typen uitvaartverzekeringen afgesloten. Het voordeel van een kapitaalverzekering kan zijn dat het voor de achterblijvers

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Door de veelvudigheid aan eigenschappen die verzekeraars bieden op het gebied van uitvaartverzekeringen is het sterk aan te raden om vooraf verschillende uitvaartverzekeringen en verzekeraars met elkaar te vergelijken. Hierbij vult u een aantal persoonlijke gegevens, waaronder uw leeftijd in, waarna de tool de verschillende mogelijkheden aan u voorlegt. Des te ouder u bent, des te hoger zal logischerwijs de maandprijs voor uw uitvaartverzekering ook zijn.

Let bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen goed op de dekking die een bepaalde verzekering u biedt. U wilt voorkomen dat u gedekt bent voor kosten die u niet zult maken, maar u wilt uw nabestaanden ook niet met onnodig hoge kosten opschepen. Het is belangrijk om vooraf af te wegen of te betalen prijs opweegt tegen de onkosten die uw nabestaanden zullen moeten maken bij een uitvaart.

Wat kost een uitvaart?

Gemiddeld genomen kost een begrafenis of een crematie zo’n €7000,-. Het is logischerwijs sterk van uw persoonlijke voorkeuren afhankelijk wat de exacte onkosten voor een uitvaart zullen zijn. In de laatste jaren is er bijvoorbeeld een duidelijke prijsstijging te zien in de onkosten voor de gehele uitvoering van een uitvaart.

Laat je nabestaanden probleemloos achter

Uitvaartverzekeringen vergelijken staat bij veel consumenten niet bovenaan de prioriteitenlijst terwijl het uiteindelijk heel slim is om te doen. Door een uitvaartverzekering te kiezen en je laatste wensen vast te leggen zorg je voor een zo onbekommerd een mogelijkheid rouwproces van je nabestaanden. Daarbij gaat het niet alleen om de mogelijkheid of je begraven of gecremeerd wilt worden. Tevens de kosten voor de uitvaartkist, rouwkaarten, eventuele bloemstukken, een uitvaartbegeleider, overledenevervoer en een grafsteen zijn hiermee gedekt. Omdat het uitvaartverzekeringen vergelijken geen gebruikelijke opgave is, geven we je hier alvast antwoorden op over het algemeen gestelde vragen.

Welke uitvaartverzekeringsvormen zijn er?

Bij iedere uitvaartverzekeraar kun je over het algemeen sowieso kiezen uit twee diverse uitvaartverzekeringsvormen. Aan de ene kant is dit een verzekering in producten en uitvaartdiensten en anderzijds is dit een verzekering in geld. Welke van deze 2 verzekeringsvormen je het beste past, verschilt per geval.

Jonathan Ferro

Ondernemer

"Ieder jaar hebben de grote aanbieders wel een aanbieding voor overstappers. Ik ben ingeschreven op de mailinglijst van Besparen.FRL en maak altijd gebruik van een aanbieding die ik per mail krijg."

copywriter client testimonial man

Uitvaartverzekering FAQ

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is hetzelfde als een begrafenisverzekering. Het dekt de kosten die gemaakt worden bij een begrafenis of een crematie. Bijvoorbeeld de auto, bloemen, zaal, etc.

 

Waarom een uitvaartverzekering? En wat kost een uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekeringen dekken de kosten van een begrafenis of een crematie. De kosten kunnen oplopen tot wel €10.000 en hoger als je dit zelf moet betalen. Vul eens het schema hierboven in en bekijk hoeveel jouw uitvaart zou kosten. 

Is het voordeliger om online een uitvaartverzekering af te sluiten?

Nee, dat maakt helaas niet uit. Het is wel handiger vergelijken van verzekeringen.

Op het internet heb je vergelijkingswebsites zoals deze. Je kunt er heel handig zien wat de verschillen zijn tussen de uitvaartverzekeringen en wat de premie is die je moet betalen voor een uitvaartverzekering.

Dat is altijd beter dan iedere uitvaartverzekeringmaatschappij opbellen om te vragen wat ze kosten, toch?

Uitvaartverzekering Nieuws

It seems we can't find what you're looking for.