t mobile sim only

Telefoonabonnement Sim Only Vergelijken

Vind u het lastig kiezen? Wij begeleiden u daarmee. Met Sim Only vergelijken van deze site vergelijkt u de meest voordelige abonnementen. U stelt zelf het abonnement samen en u kiest zelf de telecomprovider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de betere aanbieders en slimme service.

Sim Only vergelijken

Continu meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobieltje aanschaffen en daar een Sim Only contract bij kopen, of dat mensen eerst voor een contract met smartphone kiezen en na de contractduur overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only abonnement kun je zelf je smartphone kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de provider. Dit heeft 2 grote voordelen:

  • Je contract is veel efficiënter
  • Je kunt zelf kiezen welke toestel je neemt (bijvoorbeeld je huidige smartphone)

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige telecomaanbieder. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw Sim Only contract uitgekozen en bent er zeker van dat je jouw contractuele verplichtingen van je ‘oude’ abonnement volledig bent nagekomen. Dat is goed nieuws.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen met je huidige provider of met de partij waarbij je het Sim Only abonnement gaat afsluiten, om door te geven dat je wilt overstappen naar het Sim Only contract dat je hebt geselecteerd.

Voorbeeld berekening

We nemen een simpele mobieltje als voorbeeld. Een nieuwe ordinaire mobiele telefoon kost los al snel 769 euro. In combinatie met een mobiele telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse contract kost dan 50 euro, mits dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een Sim Only abonnement kost een vergelijkbaar mobiele telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de Samsung mobiele telefoon los zou kopen met een abonnement is een telefoniecontract kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan ook handig voor de koper die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te aanschaffen, daar waar een telecomabonnement is een overeenkomst voor telefonie in vele gevallen voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone weghalen. In de praktijk betekent dat over het algemeen dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je telkens buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe abonnement zonder mobieltje een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiele telefonie bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je elke maand veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

Wat gebeurt er als ik te veel dataverkeer gebruik?

in de regel kan een Sim Only providers 2 maatregelen nemen: of het terugschroeven van de snelheden, of de consument laten bijbetalen. Hoe de maatregel gehanteerd wordt, verschilt per Sim Only providers. Dat staat in de voorwaarden van het telefonie abonnement.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op de mobiele telefoon. 3G en 4G verschillen vooral in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker maximaal acht Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleen op nieuwere mobieltjes, terwijl 3G op veruit de meeste telefoons werkt.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande abonnement (bijna) is afgelopen, kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt overstappen naar een andere provider, of juist verlengen bij je huidige telecomprovider. Zorg er wel voor dat je jouw contract actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want ook bij je eigen aanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waardoor je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met over het algemeen ook nieuwe lage tarieven.

Stap je over van telecomprovider, dan wil je zeker wel je bestaande mobiele nummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en aldus kun je bij alle aanbieders zonder extra kosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe provider zal dit helemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer toch naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud maximaal 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

Wat is een SIM-only abonnement?

Een SIM-only abonnement, meestal aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een contract zonder een nieuwe smartphone.

Bij een SIM-only contract ontvang je normaal gesproken een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de telecomprovider en niet voor een telefoon. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

Een SIM-only abonnement is een prima keuze op welk moment je al een mobiele telefoon hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only abonnement kan stukken goedkoper uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een smartphone is opgenomen.

Wil je wel een nieuwe smartphone , dan is het gewenst om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een los mobieltje te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als abonnement worden geleverd. Dit is vooral nuttig als je het geen probleem vindt om het apparaat in een keer te betalen.

Stap je over naar een SIM-only abonnement dan is het doorslaggevend dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobiele telefoon. Meestal is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het apparaat (als je het langer dan een kalenderjaar in je bezit hebt) zonder kosten simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het apparaat gekocht hebt.

Pre’s Sim Only internet

Een Sim Only abonnement boven een mobieltje plus abonnement verkiezen zal betekenen dat je elke maand bespaart op je mobieltje kosten. Bij je huidige telecomprovider zul je tevens nog eens meer korting krijgen op welk moment je kiest voor het verlengen van je smartphone abonnement. Het verlengen van je mobieltje contract bij je huidige aanbieder betekent niets meer dan dat je een nieuw contract aangaat voor een bepaalde periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je overeenkomst zal de telecomprovider je belonen met extra voordeel op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het smartphonecontract stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.