Stroom Energie Vergelijken

Stroom Aanvragen

De energievergelijker berekent de laagste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor elektriciteit en gas apart en kan op deze manier het juiste overeenkomst aanbieden. De kostprijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u exact de de onkosten op jaarbasis herleiden en de kosten per kWh licht of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de voordeligste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op onder meer beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de aanbieder met de goedkopere beoordeling.

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn altijd actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen aanstonds of in spoorslags belang in ons. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij verkrijgen van elke leverancier een uitbetaling van gelijke hoogte na een overstap.

Welkomstkorting en

Veel energieaanbieders bieden een welkomstbonus aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus over het algemeen aan het eind van je energieovereenkomst uitgekeerd. Als je voor een 1-jarig contract gaat en elk kalenderjaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk 12 maanden opnieuw gebruikmaken van een welkomstkorting. Die welkomstbonus ligt meestal tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

Stap over naar de meest voordelige energieleverancier

Gebruik onze energievergelijker om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden. Filter op energiesoort of overeenkomst of zelfs alleen op energie in plaats van energie en gas. Het is allemaal mogelijk op welk moment u begint met energie vergelijken. U kunt zo secuur een mogelijkheid zijn waar het de energieprijzen aangaat maar tevens op het feit of het energiebedrijf u duurzame stroom kan leveren. Het filteren scheelt u een hoop zoekwerk waardoor het energie vergelijken een stuk makkelijker wordt. Er zijn Nederlanders die liever gaan voor een variabel tarief en niet willen vastzitten aan een langdurig energiecontract. De andere consument prefereert doorsnee grijze stroom zonder poespas.

Dubbelcheck de energieprijzen met onze vergelijking

Dubbelcheck immer de energieprijzen met onze energievergelijking zodat u zeker weet tevens echt de meest voordelige prijzen krijgt. Met de meest voordelige energieprijzen kunt u tot wel €600 per twaalf maanden besparen. En deze hoge besparing geldt dan met name voor de slapende consumenten. Dat zijn zij die nooit eerder een energievergelijking hebben gedaan. Ze zijn al jaren bij de oude vertrouwde leverancier en betalen dus nog een oud tarief die niet meer actueel is. De energieprijzen veranderen steeds. 2 keer per jaar kondigen de energieaanbieders dan ook nieuwe tarieven aan. gas en elektriciteit bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie veranderen flink per leverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet voordelig, om die reden is het interessant om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u snel de prijzen van meer dan 15 energiemaatschappijen.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor stroom en gas per verzekeringsmaatschappijen van gaslicht flink verschillen, daarnaast moet u ook letten op de vaste tarieven die de gas- en stroomleveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is meestal mogelijk dat een overeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van deze website safe de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer letten op de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen verschillen per leverancier van gas en licht, deze extra kosten kunnen flink in maandpremie schelen. Controleer om die reden zo goed als mogelijk wat de meridiane maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, om die reden hebben bijna alle gas- en stroomleverancier kortingsacties om nieuwe klanten aan te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een zonder kosten tablet, een lager tarief of een ander cadeautje!
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen over het algemeen een, drie of vijf jaar, al zijn er tegenwoordig tevens aanbiedingen voor 2 of vier twaalf maanden. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen op te zeggen!

Check tevens wat andere gebruikers over een leverancier vertellen! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw energieleverancier. Zoals bij stroom aanvragen.