goedkoopste sim only

Sim Only Aanbieders Vergelijken

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u besparen op uw smartphoneabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest voordelige abonnement aan gaan. Als u al een toestel heeft, is een Sim Only contract ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobieltje.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een smartphone aankopen en daar een Sim Only abonnement bij aankopen, of dat mensen eerst voor een contract met smartphone kiezen en na de contractduur overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Maar dan zijn we er nog niet. Er zijn namelijk meer dan 10 diverse Sim Only aanbieders. Nu kun je die één voor één langsgaan en alle prijzen vergelijken, maar dat kost erg veel tijd. Onze site neemt dat werk uit handen en laat je in een snel en simpel overzicht meteen zien welk contract het voordeligst is voor jou.

Stel zelf uw contract samen, de keuze is volledig aan u.

 • Sim Only alleen bellen
 • Sim Only bellen en sms’en
 • Sim Only bellen, sms’en en internet

  Pre’s Sim Only per maand opzegbaar

  Wat zijn de voordelen van een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement?

  Met een maandelijks opzegbaar Sim Only contract heb je alle vrijheid om je contract maandelijks op te zeggen. Ook ben je erg flexibel. Je kunt namelijk elke maand je bundels aanpassen, omhoog of omlaag. Momenteel zijn er 5 telecomaanbieders die maandelijks opzegbare Sim Only abonnementen aanbieden: Ben, KPN, Robin mobile, Tele2 en Youfone.

  Houd er wel rekening mee dat een Sim Only maandelijks opzegbaar overeenkomst gemiddeld € 1,- per maand extra kost ten opzichte van een 1 jarig of 2 jarig contract.

  Simlockvrije smartphone

  Ook is een willkeurige smartphone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije doorsnee mobiele telefoon } benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de telecomprovider waarbij de telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van het smartphone afhalen. In de praktijk houdt in dat in de regel dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Welk Sim Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verscheidene eigenschappen. Zo is het van belang om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het cruciaal dat je razend in enkele stappen internet hebt? Of maak je in feite alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder mobiele telefoon dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook Sim Only aanbieders die een Sim Only contract met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder mobiele telefoon van een maand kan leuk zijn als je een mobiel bellen bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Wat is het verschil tussen een abonnement en Sim Only?

  Bij een Sim Only abonnement neemt de consument geen toestel af, maar alleen een simkaart. Op de kaart staan alleen de abonnementsgegevens en het telefoonnummer. De consument van het Sim Only abonnement, moet zelf een toestel regelen.

  Bij een toestel met abonnement, geldt een maandelijkse prijs, waarbij de telefoon, belminuten, sms’jes en dataverkeer bij de kosten zijn inbegrepen.

  Waarom betaal ik de 1ste maand meer?

  Voor het vinden van een nieuw abonnement, maakt de aanbieder kosten. De meeste providers brengen die kosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Een aantal aanbieders verrekenen die kosten met de 1ste maand, derden laten de aansluitkosten apart betalen.

  Waarom Sim Only vergelijken?

  Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van dit land. Wij hebben de afgelopen jaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

  Geld overhouden op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Nederland het aanbod van maarliefst 15 netwerk providers. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je mogelijkheid voor een Sim Only.

  Iedere dag wordt onze website voorzien van de meest actuele abonnementen. Zo kun jij weloverwogen een keuze maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan ook om consumenten overbodige kosten te geld besparen, zodat we onbezorgd met elkaar in contact kunnen blijven.

  Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn smartphone ?

  Er bestaan diverse formaten SIM-kaarten. De 1ste mobiele telefoons hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de eenvoudige SIM.

  De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je vooral terug in oudere smartphones.

  Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de continu kleiner wordende mobieltjes. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

  Niet alle Sim-kaarten passen in alle smartphones. Micro-SIM kaarten passen in de regel wel in oudere smartphones, terwijl nieuwe modellen het meest gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe telefoon met een ander formaat simkaart leverde hierdoor veel administratieve rompslomp op en gedoe met onder andere kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle drie gangbare formaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uit drukken.

  Overstappen naar een nieuwe telecomprovider

  Al je een Sim Only contract aangaat bij een telecomaanbieder waarbij je nog geen consument bent dan kun je bij de meeste providers gebruik maken van een overstap service. Met deze service hoef jezelf niets te regelen en verloopt het overstappen naar het goedkoopste Sim Only abonnement zonder problemen. Je Sim Only telecomprovider regelt dan voor jou al het papierwerk wat erbij komt kijken om van de ene naar de andere aanbieder over te stappen. Ook als je gebruik wilt maken van nummerbehoud kun je dit aangeven en je Sim Only telecomprovider regelt dat je een Sim Only contract krijgt met je huidige smartphone nummer. Het enige wat je nog hoeft aan te geven aan je nieuwe telecomaanbieder zijn je persoonlijke gegevens, je huidige mobiele nummer en welke simkaart je wenst te ontvangen. Op welk moment alles is geregeld ontvang je binnen enkele dagen een Sim Only starterspakket thuis van je nieuwe telecomaanbieder. Stop de bekomen simkart in je simlock vrije mobieltje en je kunt onverwijld gebruik maken van je goedkope Sim Only abonnement!