lang op reisverzekering

Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor iedereen van belang om er zich mee bezig te houden dat een gevaar meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een plotselinge situatie waardoor u niet van huis kunt gaan, maar ook lopende uw trip kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt schade die is ontstaan tijdens een reis. U heeft de optie om meer dan één zaken mee te verzekeren zoals: werelddekking, contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze gelegenheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

Heel veel goederen worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkopere reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de spullen of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u onvoorziene geld moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisonkosten als u onverwacht ziek wordt of door een probleem in het ziekenhuis komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een accident.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste verzekerd voor hulpverlening, plotse uitgaven, een probleem en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

Het gehele jaar rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte vakantiereis– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor geld voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de onvoorziene kosten als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor schade aan tripverblijf

Onkosten door bijvoorbeeld ongemakken aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Om reisverzekeringen te vergelijken is het interessant dat je weet welke opties je gedekt wilt hebben. Geneeskundige onkosten zijn meestal vanzelfsprekend. Met deze bescherming worden medische geld die niet vergoedt worden door je reguliere zorgverzekering misschien wel vergoed. Mocht er onverhoopt iets gebeuren ten tijde van je reis, dan weet je dat de geld gedekt zijn. Naast geneeskundige geld kun je verschillende andere zaken meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering onder andere kiezen om wintersport, sporten onder water, pechhulp of zakenreizen standaard mee te verzekeren.

{Reisverzekering: Europadekking en werelddekking

Vergelijk doorlopende reisverzekeringen ook op basis van de bestemming. Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering voor Europa, maar alsook een met wereldwijde dekking. Voor je reisverzekeringen gaat vergelijken moet je daarom beter weten welke dekking je wilt. Als je voor dekking in Europa kiest, kun je voor reizen buiten Europa een aparte kortlopende reisverzekering afsluiten. Op die wijze ben je alsook ten tijde van die reizen goed verzekerd.

Naast kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering, kun je ook kiezen voor een Europadekking of wereldwijde dekking. Wat je nodig hebt, hangt zeker van waar je heen gaat.. Verzekeraars hebben de wereld in twee dekkingsgebieden ingedeeld:

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat tevens Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen. Check wel even de voorwaarden van de verzekering voor je die afsluit.

Werelddekking – Alle landen en werelddelen die je op onze aardbol vinden kunt. Er is dus geen limiet.}

Wat is de goedkopere reisverzekering?

Het onderscheid tussen een eenvoudig goede reisverzekering en een goede reisverzekeringwordt niet alleen gemaakt door de geldigsheidsduur waarvoor ze wordt afgesloten. Ga dan alsook immer voor het daadwerkelijk aan gaan van uw reisverzekering na welke dekkingen er precies worden aangeboden en of deze tevens gelden voor het land of de regio waar u een reis naar heeft geboekt. Niet alle reisverzekeringen dekken bijvoorbeeld ten minste vakantiereizen naar Amerika, Australië of Azië, etc. Bovendien doet u er eveneens goed aan om voor het afsluiten van de beste reisverzekeringeven stil te blijven staan bij de aard van de vakantiereis. Zakelijke reizen worden door een gewone reisverzekering immers in het algemeen niet gedekt en bovendien kunnen er ook excepties gelden voor potentieel hoogrisico reizen zoals wintersportvakanties. ook dit is sowieso iets waar u met betrekking tot het afsluiten van een goede reisverzekeringrekening mee zult willen houden.

De prijs van de beste reisverzekering

Tot slot is er Uiteraard nog de kostkostprijs van meest bekende reisverzekering. Voor veel natuurlijke personen staat een betere reisverzekeringdan alsook gelijk aan een echt voordeligste reisverzekering. Is dat echter wel correct? Niet altijd. Uiteraard is het immer zeer slim wanneer u slechts een beperkte kosten moet betalen, maar daar staat tegenover dat u er wel zeker van moet zijn dat alle vereiste beschermingen daadwerkelijk worden aangeboden. Is dat niet het geval, dan kan dat u namelijk enkele vervelende verrassingen opleveren en dat kan vanzelfsprekend ook niet de bedoeling zijn. De premie van de voordeligste reisverzekeringmoet dan ook altijd in lijn worden gezien met de precieze beschermingen die er door worden aangeboden.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (misschien heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en zorg dat je niet dubbel gedekt bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel besparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade efficiënt wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van betekenis bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering aan gaan. Zo simpel is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.