kosten doorlopende reisverzekering

Reisverzekering Werelddekking

Vandaagdedag is het voor iedereen important om er zich mee bezig te houden dat een probleem vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor afreizen kan het gebeuren dat met een onvoorziene situatie waarmee u niet van huis kunt, maar alsook lopende uw reis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemakken die is ontstaan tijdens een vakantiereis. U heeft de gelegenheid om enkele categorieën mee te verzekeren zoals: werelddekking, cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze opties kunt u meestal een annuleringsverzekering aan gaan.

Heel veel categorieën worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een beste reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de artikelen of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u onvoorziene uitgaven moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het ziekenhuis komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een probleem en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding lopende de terugreis;
 • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene tochtje– en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte onkosten als gevolg van een probleem.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan reisverblijf

Onkosten door onder andere ongemak aan de inboedel van uw tochtjeverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Wat is voor u een voordelige reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw vakantie interessant is hoeven we u ongetwijfeld niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de beste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een mogelijkheid maken uit 2 opties. We maken onderscheid op dit gebied de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste kans is verstandig indien u er voor kiest om slechts één keer per twaalf maanden op tochtje te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan commercieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde twaalf maanden nog een onvoorziene tochtje? In dat situatie zult u nog eens een aparte, tijdelijke reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

Een goede reisverzekering is er 1 die volledig is afgestemd op uw situatie. Vanzelfsprekend is een de betere reisverzekering afsluiten leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al eenvoudig verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan tevens veruit de betere keuzemogelijkheid voor mensen die er voor kiezen om vaker dan 1 keer per jaar andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan 2 keer per 12 maanden op trip gaat (hetzij een zomertochtje, een wintersporttochtje of ordinair een citytrip) is het commercieel voordeliger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en de betere reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk.

Verscheidene dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt op zijn minst bescherming voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Afhankelijk van je vakantiereis en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je jouw reisverzekering uitbreiden met bescherming voor:

 • Geneeskundige kosten
 • Automobilistenhulp
 • hoogrisico sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (plotselinge terugkeer naar huis vanwege ziekte of een ongeval)
 • Cash
 • Stage buiten Nederland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Gebaseerd op de beschermingen die je benodigd, zoeken wij de beste reisverzekering voor je uit.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan zult u er Natuurlijk vanuit gaan dat deze alle mogelijke reizen indekt. Het is eenvoudig bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar alsook zekere tochtjes waar een hoger bedreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Lopende een wintersportvakantiereis loopt u als vakantieganger een groter dreiging om enkele botten in uw lichaam te breken en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde in ieder geval indekken. alvorens op wintersport te vertrek is het dan ook immer vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke reis al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op wintersport gaat is welke eigendommen nu exact is verzekerd en welke niet. Veel consumenten weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt standaard onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er vanzelfsprekend wel rekening mee te houden dat niet het hele aankoopbedrag van het materiaal zal uitbetalen. Ook zijn er immer maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nakijken in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten die tevens een bescherming voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u over het algemeen rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de kosten die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw reis? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ongevallen), dan zult u merken dat tevens deze geld zijn gedekt. Allicht geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde kosten ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande info is met uitsluiting van van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een dergelijke bescherming beschikt, maar de mogelijkheid is alsook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u kijken op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering op zijn minst niet over een dergelijke dekking beschikt, maar u toch de wintersport wenst te dekken kan dit in de regel te allen tijde tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende kalenderjaar af te sluiten en heeft u een wintersport in de planning staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken voordat een definitieve keuzemogelijkheid te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (wellicht heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en zorg dat je niet dubbel gedekt bent. Meestal kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel besparen.

Hoogste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de gebreken efficiënt wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg cruciaal bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis immers moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Ook wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering afsluiten. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.