goedkope rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Of u nou een particulier bent bent of een bedrijf heeft. Het kan immer voorkomen dat u in een juridisch probleem betrokken raakt. Veel mensen hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan easy in de papieren lopen. Het is daarom slim om u te verzekeren tegen de onkosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op deze website.

Rechtsbijstandverzekering: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich voor juridische bijstand. Ook wel rechtshulp genoemd. Bijvoorbeeld bij problemen op het werk. Denk daarbij aan hulp bij het oplossen van problemen bij ontslag. Daarnaast biedt de verzekering rechtshulp bij o.a. problemen met uw buurman of leveranciers. Het kan zo zijn dat er voor je zaak een mediator of een andere specialist nodig is die niet in dienst is van de rechtsbijstandverzekeraar. Je kunt dan zelf een advocaat of specialist kiezen. Voor deze externe kosten ben je verzekerd.

Pluspunten van de rechtsbijstandverzekering

De jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering (enkele honderden euro’s per jaar) is eenvoudig terugverdiend als u deze kosten vergelijkt met de kosten van een advocaat of jurist bij een juridisch geschil.

  • De bescherming geldt niet alleen voor uzelf, maar tevens voor al uw gezinsleden.
  • U kunt door bepaalde modules wel of juist niet te selecteren, de dekking van uw rechtsbijstandpolis min of meer op maat maken.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan bijdragen aan het gevoel dat u bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote juridische kosten komt te staan.

    Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

    Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële uitbetaling in het geval van geschillen, maar levert feitelijk een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het in een aantal gevallen wat moeilijk om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridisch advies een rekening van uw verzekeraar. Deze rekening is nooit hoger dan uw eigen risico en is afhankelijk van het type juridische hulp wat u aangevraagd heeft.

    Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse premieprijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.