vergelijk rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Wonen

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp biedt bij juridische problemen. Onder meer als je wordt ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Rechtsbijstandverzekering Wonen: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering word je geholpen door advocaten die in dienst zijn van je rechtsbijstandverzekeraar. Het is niet gek dat je pas denkt aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering als je daadwerkelijk hulp en advies nodig hebt. Immers kun je je verzekering niet altijd meteen gebruiken. De verzekering geldt namelijk niet voor situaties die je ziet aankomen. Soms krijg je wel korting op rechtsbijstand als je onmiddellijk hulp of advies nodig hebt.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Sommige mensen die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn tevens organisaties die hun leden hulp bieden bij bepaalde problemen, zoals ANWB en de vakbond.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële vergoeding in het geval van geschillen, maar levert in principe een dienst aan u als verzekerde. Dit maakt het soms wat lastig om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeraar. Het kan verkeren dat juridisch advies niet onder uw eigen risico valt en altijd gratis is.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse premieprijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.