rechtsbijstandverzekering wat is dat

Rechtsbijstandverzekering Voor Verhuurders

Of u nou een particulier bent bent of een bedrijf hebt. Het kan te allen tijde voorkomen dat u in een juridisch conflict betrokken raakt. Veel klanten hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Dit kan simpel in de papieren lopen. Het is daarom goed om u te verzekeren tegen de kosten van rechtshulp. Hier komt een rechtsbijstandverzekering om de hoek kijken, hoe dit werkt leest u op onze website.

Rechtsbijstandverzekering: diverse dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit diverse dekkingen:

Consument: Je bent gedekt voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Onder meer als je niet blij bent met de aankoop van een motorfiets en je er met de verkoper niet uitkomt.

Inkomen: Wonen: denk aan een geschil met de verhuurder van je huis of rond de aankoop van een huis. Vrijwel altijd valt een conflict met de buren tevens onder deze dekking.

Wonen: Hiermee verzeker je je voor geschillen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een geschil rond het huren of kopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je ook gedekt voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Fiscaal recht en vermogen: bijvoorbeeld geschillen over de aan- of verkoop van aandelen, obligaties en opties. Tevens problemen waar de belastingrechter bij betrokken is, zijn verzekerd. Deze bescherming bieden we niet standaard aan. Wil je je hiervoor wel verzekeren? Neem dan contact met ons op, we assisteren je graag.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Enkele consumenten die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn ook organisaties die hun leden hulp bieden bij bepaalde problemen, zoals Consumentenbond en vakbonden.

Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële betaling in het geval van geschillen, maar levert feitelijk een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het soms wat lastig om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeraar. Het kan verkeren dat juridisch advies niet onder uw eigen risico valt en altijd gratis is.

Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse premie wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.