rechtsbijstandverzekering wat is dat

Rechtsbijstandverzekering Scheiding

Mocht u ineens rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop onkosten schelen. Bij het vinden van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk gedekt voor de kosten van de benodigde rechtshulp.

Rechtsbijstandverzekering beëindigen

Sommige rechtsbijstandverzekeringen kun je ieder moment beëindigen. Andere kun je pas na het eerste 12 maanden dagelijks beëindigen met een opzegtermijn van één maand. Hoelang je opzegtermijn is, vind je in de polisvoorwaarden.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Bij deze website kun je verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je weet wat je maandelijks betaalt voor de verzekering die het voordeligste bij je past.

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

Dat hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Hoe groter de kans dat u juridische problemen krijgt, hoe zinvoller het is om een rechtsbijstandverzekering te nemen. Niet alle consumenten die rechtsbijstand nodig hebben, komen in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp. Er zijn ook organisaties die hun leden hulp bieden bij specifieke problemen, zoals Vereniging Eigen Huis en vakbonden.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de consument ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Alle schade boven het eigen risicobedrag wordt uitbetaald door de rechtsbijstandsverzekering. De schade wordt betaald tot een maximaal bedrag, het zogenoemde ‘maximum verzekerd bedrag’. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan per maand behoorlijk wat schelen op de kostprijs.