wat kost een rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Betekenis

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische geschillen. Maar soms lukt het niet om met de andere partij tot een passende overeenstemming te komen. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten dan doet u er goed aan eerst de aanbieders te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn bepaalde pakketten gericht op werk- en vermogensconflicten. Met onze vergelijker kunt u simpel kiezen welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de goedkoopste verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij hier is heel simpel. Je hoeft maar een aantal gegevens in te vullen en je ziet onverwijld welke rechtsbijstandverzekering het betere bij jou past. Als je wilt, kun je ook de voorwaarden van de polis van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Voordelen van de rechtsbijstandverzekering

De jaarmaandprijs van een rechtsbijstandverzekering (enkele honderden euro’s per jaar) is in enkele stappen terugverdiend als u deze premie vergelijkt met de kosten van een advocaat of jurist bij een juridisch geschil.

  • De dekking geldt niet alleen voor uzelf, maar ook voor al uw gezinsleden.
  • U kunt door zekere modules wel of juist niet te selecteren, de dekking van uw rechtsbijstandpolis min of meer op maat maken.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan bijdragen aan het gevoel dat u bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote juridische kosten komt te staan.

    Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

    Net als bij veel andere verzekeringen betaalt de verzekeringnemer ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te betalen. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan elke maand behoorlijk wat schelen op de kostprijs.