rechtsbijstandverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekering Afsluiten

Wat is rechtsbijstand? Rechtsbijstand is niets anders dan hulp bij juridische problemen. Iedereen kan onverwacht betrokken raken bij een geschil. Dan biedt de rechtsbijstandverzekering gelukkig een uitkomst.

Rechtsbijstandverzekering: verscheidene dekkingen

Bij een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit verschillende dekkingen:

Consument: Je bent gedekt voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Onder andere als je niet blij bent met de koop van een caravan en je er met de dealer niet uitkomt.

Inkomen: Wonen: denk aan een conflict met de verhuurder van je woning of rondom de aankoop van een huis. Vrijwel altijd valt een conflict met de buren tevens onder deze dekking.

Wonen: Hiermee verzeker je je voor geschillen over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een conflict rond het huren of aankopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je ook verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: voor geschillen die ontstaan waarbij jij als fietser, voetganger of bestuurder van een auto of motor betrokken bent.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering ligt niet voor de hand om af te sluiten, maar kan opeens nodig zijn! Het is dan ook geen overtollige luxe om een goede rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Kijk naar de opties van de verzekering van die op onze website worden vergeleken.

Deskundige juridisch advies zorgeloos over de kosten

Een juridisch conflict kan in het dagelijks leven in diverse situaties ontstaan. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u terugvallen op deskundige juridische hulp, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten.

FBTO heeft als eerste verzekeringsmaatschappij een rechtsbijstandverzekering waarbij u zelf kunt bepalen welke dekking u wilt. En daarom betaalt u alleen voor de bescherming die u nodig heeft.

U kunt kiezen uit de volgende modules: Consument & Wonen, Verkeer, Inkomen en Medisch.

De pre’s van de FBTO rechtsbijstandverzekering zijn:

  • modules zijn los van elkaar af te sluiten
  • het hele gezin is meeverzekerd
  • geen op zijn minst claimbedrag
  • slim kiezen is geld geld besparen.

    Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

    Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële vergoeding in het geval van geschillen, maar levert feitelijk een dienst aan u als verzekerde. Dit maakt het in een aantal gevallen wat moeilijk om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridisch advies een rekening van uw verzekeraar. Meer informatie over uw eigen risico en het gebruik daarvan vindt u in de polisvoorwaarden van een rechtsbijstandverzekering.

    Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen problemen verwachten en uw maandelijkse premieprijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.