sim only per maand opzegbaar

Prijsvergelijk Sim Only

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u uitsparen op uw smartphoneabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest voordelige contract aan gaan. Als u al een smartphone heeft, is een Sim Only abonnement ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobieltje.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobiele telefoon aankopen en daar een Sim Only abonnement bij aanschaffen, of dat klanten eerst voor een contract met toestel kiezen en na de contractduur overstappen op Sim Only omdat zij hun telefoon nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only contract kun je zelf je telefoon kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de telecomaanbieder. Dit heeft twee grote voordelen:

 • Je abonnement is veel goedkoper
 • Je kunt zelf kiezen welke telefoon je neemt (bijvoorbeeld je huidige smartphone)

  De verschillende simkaarten

  Bij Sim Only, oftewel simkaart only, betaal je alleen voor het contract dat op de gratis simkaart staat. Er zijn simkaarten in drie verschillende soorten: je hebt een gangbare simkaart, een micro simkaart en een nano simkaart. Hiervan is de gangbare simkaart de grootste, gevolgd door de micro simkaart en de nano simkaart.De meest populaire mobieltjes die de laatste jaren uitgebracht zijn, zoals de iPhone 5/6 en de Samsung Galaxy S6, maken gebruik van een nano simkaart. De iets oudere mobiele telefoons hebben vaak een micro simkaart nodig. De ordinaire simkaart wordt telkens minder gebruikt in smartphones.

  Als je een Sim Only abonnement bestelt, krijg je bij de meeste providers een 3-in-1 simkaart. Dit houdt in dat je te allen tijde de juiste simkaart hebt voor jouw mobieltje ; je simkaart knippen is dus niet nodig. Als de telecomaanbieder van je keus geen 3-in-1 simkaart levert, krijg je bij jouw bestelling de keuzemogelijkheid voor een bepaald soort simkaart.

  Voorbeeld berekening

  We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al snel 769 euro. In combinatie met een contract met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per 12 maanden. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, op welk moment je de gebruikelijke smartphone los zou aankopen met een contract zonder mobieltje is een contract voor telefonie kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral handig voor de beller die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het apparaat los te kopen, daar waar een abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is. zonder simlock|simlock vrije Samsung mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst verkregen is? Alleen de aanbieder waarbij de telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de mobieltje verwijderen. In de praktijk houdt in dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet aankopen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe Sim Only abonnement een grotere MB bundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de arsenaal wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel mobiele telefonie bedrijven bieden trouwens de oplossing om lopende je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste Sim Only providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter tevens Sim Only aanbieders die een Sim Only abonnement met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Wat gebeurt er als ik buiten de bundel bel?

  sommige mobiel bellen bedrijven bieden bellen, sms’en en internetten als bundel aan. Wie buiten de bundel belt, sms’t of internet, moet meestal bijbetalen. Extra gegevens over tarieven, is meestal te vinden op de website van de aanbieders.

  Kies een goedkoop Sim Only abonnement

  Vandaag de dag is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een smartphone. Dat komt vooral doordat een Sim Only veel goedkoper is dan een gewoon abonnement. Bij een Sim Only contract ontvang je alleen een simkaart en geen mobiele telefoon. Dat is dus wat een Sim Only is.

  Doordat je blijft bellen met je bestaande mobieltje , bespaar je veel overbodige kosten. De premie die je normaliter voor je ‘kosteloos mobiele telefoon ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en zodoende houd je veel lagere maandelijkse abonnementskosten over.

  Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

  Als je bestaande contract (bijna) is afgelopen, kun je overstappen naar wie je wilt. Je kunt overstappen naar een andere aanbieder, of juist verlengen bij je huidige telecomprovider. Zorg er wel voor dat je je abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want ook bij je eigen aanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur worden. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met vaak ook nieuwe lage tarieven.

  Stap je over van telecomaanbieder, dan wil je natuurlijk wel je bestaande mobiele nummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, en aldus kun je bij alle providers zonder kosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe provider zal dit volledig voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer welbeschouwd naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

  Wat is een SIM-only abonnement?

  Een SIM-only abonnement, over het algemeen aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een contract zonder een nieuwe smartphone.

  Bij een SIM-only abonnement ontvang je vrijwel altijd een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de telecomaanbieder en niet voor een smartphone. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

  Een SIM-only contract is een prima optie wanneer je al een smartphone hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only contract kan stukken goedkoper uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een mobiele telefoon is opgenomen.

  Wil je wel een nieuwe mobieltje , dan is het gewenst om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een los mobieltje te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als abonnement worden geleverd. Dit is ook nuttig als je het geen probleem vindt om het toestel in een keer te betalen.

  Stap je over naar een SIM-only abonnement dan is het belangrijk dat je de beschikking hebt over een simlockvrije smartphone. In de regel is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het toestel (als je het langer dan een 12 maanden in je bezit hebt) kosteloos simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het apparaat gekocht hebt.

  Goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet

  Ben je zoekt naar een Sim Only? Vindt hier de goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet door de providers te vergelijken. Volg onze stappen om makkelijk en eenvoudig het goedkoopste Sim Only abonnement te vinden en om het Sim Only contract vervolgens af te sluiten. Om het meest goedkope Sim Only onbeperkt internet abonnement aan te gaan moet je eerst inzichtelijk hebben hoeveel je elke maand verbruikt aan belminuten, sms’jes en aan data. Op het internet kun je simpel je verbruik berekenen voor onder meer de data, maar je kunt tevens op je laatste factuur zien hoeveel je per maand verbruikt bij je huidige mobiele telefoon abonnement. Wanneer je het verbruik inzichtelijk hebt kun je op zoek gaan naar het goedkoopste Sim Only onbeperkt internet abonnement. Door in onze vergelijkingstool je verbruik te selecteren vindt je eenvoudig en simpel het Sim Only abonnement dat bij jou past. Heb je het voordeligste contract gevonden dan kun je de Sim Only aanbieding selecteren en vervolgens kun je het Sim Only contract afsluiten bij de telecomaanbieder.