wat kost een opstalverzekering

Prijs Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel gemakkelijk. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het slimste bij jou past.

Eenvoudig en snel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet aanstonds wat voor jou de meest voordelige en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze meteen af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering vinden? Bij ons kun je snel de opstalverzekering vergelijken op kostprijs en dekking. Zo vind jij efficiënt en eenvoudig en simpel een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de optie om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwkalenderjaar van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 goedkopere deals voor jouw opstalverzekering die je tevens onverwijld online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens spoorslags de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op 1 website, simpel toch?

Beëindigen bij premieverhoging

Als de verzekeringsmaatschappij de kosten van je opstalverzekering verhoogd, kun je je verzekering er aanstonds annuleren. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de maandprijs is verhoogd doen. Dit mag ook als de voorwaarden worden gewijzigd in jouw nadeel. In beide gevallen moet het een aanpassing zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die maandprijs is gebaseerd op het adres, de woning en de inboedel die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet immer de voordeligste optie. De kans is in de regel groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeraar inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze spoorslags vinden.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je je opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je ondergedekt bent, krijg je namelijk niet het complete schadebedrag betaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om jouw huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering aan gaan niet nodig. Als er gebreken ontstaat aan de opstal door brand, storm of bijvoorbeeld inbraak, dan zijn de kosten van de opgelopen schade voor de eigenaar van de woning. De losliggende spullen in je huis dien je wel zelf te verzekeren met een inboedelverzekering.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Mogelijkerwijs ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is belangrijk dat je alle wijzigingen zo snel een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog steeds verzekerd.