premie opstalverzekering

Premie Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via onze site is heel makkelijk. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het betere bij jou past.

Simpel en eenvoudig je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet onmiddellijk wat voor jou de meest goedkope en voordeligste opstalverzekering is. Sluit deze acuut af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een uitgebreide vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet linea recta welke verzekeringen het voordeligste bij jouw geval passen. De verzekering van jouw keuzemogelijkheid kun je ook stante pede online vinden. Binnen acht minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 voordeligste deals voor jouw opstalverzekering die je ook linea recta online kunt vinden. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook linea recta de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op één website, snel toch?

Bescherming opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en afsluiten hebben verschillende dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra wijde dekking ben je al goed verzekerd voor gebreken zoals:

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Stormschade
 • Waterschade
 • Schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
 • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

 1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die premie is gebaseerd op het adres, de huis en de inventaris die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde de beste optie. De kans is namelijk groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

 • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze subiet aan gaan.

Kosten opstalverzekering

Wat kost een opstalverzekering? De kosten van je opstalverzekering hangen af van een aantal factoren. De opstalverzekeraar bepaalt de kosten aan de hand van enkele factoren:

 • Waar je woont
 • De herbouwwaarde van je woning
 • De dekking

Bij enkele verzekeraars spelen ook eventuele preventiemaatregelen, zoals rookmelders, mee in de berekening van de premie van je opstalverzekering.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je je van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan verplicht de hypotheekverstrekker je over het algemeen wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je je hypotheek nog kunt terugbetalen in het situatie je opstal enorme schade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste klanten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden gebreken uitgekeerd door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering begint op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Wellicht ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is belangrijk dat je alle wijzigingen zo eenvoudig een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. Over het algemeen wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.