premie opstalverzekering

Premie Opstalverzekering

Een opstalverzekeringvergelijken en vinden via onze site isheel makkelijk. Op onzewebsite vergelijk je opstalverzekeringenop kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoorje tot wel 20% op je premie kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit jevia ons een opstalverzekering af?Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekeringafsluit, maar dat je er ook een kiest die het beterebij jou past.

Simpel en eenvoudig je opstalverzekeringvergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringenvergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens envoorkeuren in en je ziet onmiddellijk wat voor jou de meest goedkope en voordeligste opstalverzekering is. Sluit dezeacuut af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft eenuitgebreide vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maarliefst 75 verschillende verzekeringenmet elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en jeziet linearecta welke verzekeringen hetvoordeligste bij jouw gevalpassen. De verzekering van jouwkeuzemogelijkheid kun je ookstantepede online vinden. Binnenacht minuten kun je goed gedekt zijn en flinkgeld overhouden.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heeleasy de slimste opstalverzekering voor jouwsituatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouwhuis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. Deherbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plekweer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we eenherbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelfte rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit telaag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huishebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hiernazie je subiet de 3 voordeligste dealsvoor jouw opstalverzekering dieje ook linearecta online kunt vinden. Demeest voordelige opstalverzekering staat hier tevens te allentijde bij. Je kunt natuurlijkook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook linearecta de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je inéén keer alles geregeld op één website,snel toch?

Bescherming opstalverzekering

Alle opstalverzekeringendie je kunt vergelijken en afsluiten hebben verschillendedekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extrawijde dekking ben je algoed verzekerd voor gebreken zoals:

 • Brand
 • Blikseminslag
 • Stormschade
 • Waterschade
 • Schade door hak- en breekwerk om eenlek op te sporen
 • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna allesverzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

 1. Geef je adreswijziging door aan deverzekeringsmaatschappij

Als je jouw adres doorgeeft aan deverzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwepremie voor je. Die premie is gebaseerdop het adres, de huis en de inventaris die je hebt.Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde debeste optie. De kans is namelijk groot dat een andereverzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwewoonsituatie.

 • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op jenieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappijinderdaad voordeliger of beter? Dan kun je dezesubiet aan gaan.

Kosten opstalverzekering

Wat kost een opstalverzekering?De kosten van je opstalverzekeringhangen af van een aantal factoren. De opstalverzekeraarbepaalt de kosten aan de hand van enkelefactoren:

 • Waar je woont
 • De herbouwwaarde van je woning
 • De dekking

Bij enkeleverzekeraars spelen ook eventuelepreventiemaatregelen, zoals rookmelders, mee in de berekening van depremie van je opstalverzekering.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekeringverplicht? Nee, het is wettelijk nietverplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben jeje van een huis te aanschaffen, en heb je dus eenhypotheek lopen of nodig? Dan verplicht dehypotheekverstrekker je over het algemeen wel om eenopstalverzekering af te sluiten. Zois de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je je hypotheeknog kunt terugbetalen in het situatie je opstal enormeschade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al datgeld kunnen de meeste klanten niet zomaar ophoesten. Alsje een opstalverzekering hebt, wordtde geleden gebreken uitgekeerd door jeopstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering begint op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar eenander postcodegebied? Wellicht ga je wel veel groter wonen en heb jeeen ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingenzorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huisverandert. Het is belangrijk dat je alle wijzigingen zoeenvoudig een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd.Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekeringmeer nodig. Over het algemeen wordt deze danafgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan tehouden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatievan gebreken aan de opstal ben jij dan nog continuverzekerd.

Scroll to top