wat kost een opstalverzekering

Premie Opstalverzekering Woonhuis

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel eenvoudig. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het slimste bij jou past.

Easy en in enkele stappen je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op premie én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet ogenblikkelijk wat voor jou de meest goedkope en slimste opstalverzekering is. Sluit deze stante pede af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een brede vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een aantal vragen in en je ziet terstond welke verzekeringen het betere bij je geval passen. De verzekering van je optie kun je tevens aanstonds online afsluiten. Binnen 8 minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de goedkopere opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je terstond de 3 goedkopere deals voor je opstalverzekering die je tevens stante pede online kunt vinden. De meest goedkope opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens ogenblikkelijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, easy toch?

Afzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering beëindigen. Het huis dat je hebt gedekt is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een nieuwe woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. In de regel kun je de oude huis nog een poosje voor niks gedekt houden op een verzekering zodat je geen extra verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeraar, in de regel kan dit voor om en nabij 2 maanden.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je twee opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die premie is gebaseerd op het adres, de woning en de spullen die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet altijd de betere optie. De kans is op zicht groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze spoorslags aan gaan.

Korting

Veel opstalverzekeraars geven korting op je maandprijs wanneer jouw huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je aangeven of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeraars schatten de kans op gebreken aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeraars je 10% korting.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering afsluiten niet nodig. Als er gebreken ontstaat aan de opstal door brand, storm of bijvoorbeeld inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen gebreken voor de eigenaar van de woning. De losliggende spullen in je huis dien je wel zelf te verzekeren met een inboedelverzekering.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal verzekerd bent wanneer de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.