gas en licht vergelijken

Overstappen Energie

De energievergelijker berekent de voordeligste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze manier het juiste contract aanbieden. De premie voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u exact uw verwachte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u exact de de onkosten op jaarbasis berekenen en de prijs per kWh stroom of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Voordelen van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken en overstappen kan onverwijld op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verkrijgen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, indien dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd veertien dagen wettelijke bedenktijd en tijdens het overstapproces blijf je gangbaar aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na bevestiging van je nieuwe aanbieder heb je veertien dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe aanbieder het contract bij de oude leverancier op en ben je écht overgestapt. Bij verhuizing moet je je oude contract wél zelf annuleren.

Goedkope energie

Ben je op zoek naar goedkope energie? In onze energievergelijker komt het voordeligste energiecontract te allen tijde bovenaan te staan. Welk contract dit is, is gebonden aan van je energieverbruik en het moment waarop je energie vergelijkt. En uiteraard van de exclusieve kortingen die leveranciers aanbieden. Vergelijk energie en check wat voor jou de voordeligste energiedeal is.

Besparen op de energierekening. Voor veel consumenten omvat deze zin al hun goede voornemens voor het nieuwe 12 maanden. Energiebewust leven is nog nooit zo van invloed geweest. Ernaast wordt het leven ook telkens duurder, waardoor we dolgraag willen uitsparen op de maandelijkse lasten. Dat is niet altijd even eenvoudig. Een nieuwe weg inslaan blijkt vaak een enorme struikelblok voor de meeste mensen te zijn. Plotseling veel minder energie verbruiken is in de regel niet mogelijk. mensen vervallen uiteindelijk in hun oude gewoontes. Het is veel beter om je standaard energiebesparende suggesties eigen te maken. Je hoeft niet in de kou te zitten of met de hand te wassen. Energie geld overhouden hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog: het is zelfs heel makkelijk, zeker als je er een gewoonte van maakt. Je kunt tevens geld overhouden door over te stappen van energiemaatschappij. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen gedurende een lange periode bij dezelfde leverancier blijven. Dan ben je echter een dief van je eigen portemonnee. Overstappen loont. Hiermee kun je zelfs honderden euro’s per 12 maanden geld besparen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe moet ik energie vergelijken?

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De meest voordelige energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energiebedrijven proberen online op energievergelijkers als meest goedkope energiemaatschappij in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energieleveranciers concurreren voornamelijk op prijs. De meeste klanten kiezen namelijk de voordeligste energieleverancier. De energiemaatschappij die als meest voordelige in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.

Energieaanbieders vergelijken op kwaliteit

Klik op de naam van de energiemaatschappij voor meer kennis en om de gemiddelde beoordeling te bekijken. U kunt aldus alle energieleveranciers vergelijken op kwaliteit. Uw ervaringen zijn belangrijk. Heeft u ervaringen met een bepaalde energieleverancier? Deel deze dan op de daarvoor bestemde pagina zodat andere klanten met behulp van uw review energieleveranciers vergelijken. gas en licht bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie schelen enorm per leverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij dezelfde leverancier klant blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het important om regelmatig uw kosten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kosten voor gas en licht per energieleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u ook rekening houden met de vaste tarieven die de energieaanbieders doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms een optie dat een contract bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u op onze website zelfstandig de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder meer kijken naar de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen differentiëren per energieleverancier, deze extra kosten kunnen flink in premie schelen. Controleer daarom immer wat de gemiddelde maandprijs is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten voordeliger uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens direct een inzicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak onverwijld een energievergelijking.
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen normaal gesproken een, 3 of 5 jaar, al zijn er tegenwoordig tevens aanbiedingen voor twee of 4 jaar. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand te annuleren!

Bekijk ook wat anderen over een gas- en stroomleverancier vinden! Op deze website kunt u een waarderingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij overstappen energie.