premie opstalverzekering woonhuis

Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel gemakkelijk. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt geld overhouden. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het beste bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder meer een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Bij ons kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te kopen en moet je een opstalverzekering afsluiten? Op onze website kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij in enkele stappen en snel en simpel een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuze om tevens de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouw12 maanden van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel efficiënt en simpel de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je tevens linea recta online kunt afsluiten. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt zeker ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook meteen de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op een website, snel toch?

Woonverzekering annuleren bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je in de regel je huis in dit land. Je kunt dan zeker ook de inboedel- en opstalverzekering annuleren. In dit geval geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen afzeggen per de dag dat je jouw uitschrijft uit dit land. Verkoop je jouw huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan geldig zijn er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je jouw huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De simpelste manier om de herbouwwaarde te berekenen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type huis, de klasse van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeraars verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis van belang. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet jouw verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag je opstal verzekerd moet worden. Mede aan de hand van de herbouwwaarde van je opstal wordt de maandprijs voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En daardoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en bijvoorbeeld een rieten dak? In speciale gevallen is het goed om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Herbouwwaarde

Wil je een opstalverzekering aan gaan? Dan is de herbouwwaarde van je huis belangrijk. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag je opstal gedekt moet worden. Met behulp van van de herbouwwaarde van je opstal wordt de premie voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je onderverzekerd bent. En hierdoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en bijvoorbeeld een rieten dak? In speciale gevallen is het goed om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Opstalverzekering aan gaan

Bij ons kun je easy en in enkele stappen een opstalverzekering afsluiten.Vergis je niet: een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Vul je je gegevens in in de vergelijker en wij laten zien wat voor jou de voordeligste en meest goedkope opstalverzekering is. Een opstalverzekering vinden is zo gebeurd. Heb je al een opstalverzekering? Dan dien je die zelf op te zeggen.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet verzekerd bent op welk moment de woning niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.