premie opstalverzekering woonhuis

Opstalverzekering Verhuurde Woning

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel simpel. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Simpel en in enkele stappen je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet subiet wat voor jou de voordeligste en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze stante pede af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar uiteraard trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch ook wordt je vrijwel altijd door de bank wel verplicht om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen natuurlijk wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel in enkele stappen en simpel de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je linea recta de 3 betere deals voor jouw opstalverzekering die je tevens aanstonds online kunt vinden. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt natuurlijk ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook meteen de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, easy toch?

Afzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je je opstalverzekering annuleren. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een nieuw huis gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in je oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. Vrijwel altijd kun je de oude woning nog een poosje zonder kosten meeverzekerd houden op één verzekering zodat je geen dubbel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeraar, normaal gesproken kan dit voor ongeveer 2 maanden.

Opstalverzekering vereist bij hypotheek

Een opstalverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel vaak verplicht gesteld als je een hypotheek afsluit. Dit is natuurlijk niet zo gek. Je huis is namelijk veel geld waard. Geld wat je leent van de hypotheekverstrekker. Stel dat je jouw hypotheek niet meer kunt betalen, dan kun je altijd nog het huis verkopen om je lening terug te betalen. Maar als het huis afbrandt, heeft de hypotheekverstrekker niets meer. Daarom willen ze dat je het huis goed verzekert. Tevens als je genoeg geld hebt om het hele huis zelf te betalen, is het goed een verzekering voor het huis af te sluiten. Als het huis afbrandt kost het namelijk nog telkens veel geld om een nieuw huis te kopen of te bouwen.

Glasverzekering

Glasschade is niet automatisch volledig meeverzekerd in de opstalverzekering ofwel woonhuisverzekering. In vrijwel elke opstalverzekering zit een basisbescherming voor glasschade. Of glasgebreken wordt vergoed, ligt aan de manier waarop het glas gebroken is. Is het glas gebroken door een ontploffing? Dan krijg je de onkosten terug van de opstalverzekeraar. Is het glas echter gebroken door een bal die je zelf per ongeval door de ruit hebt gegooid? Dan ben je alleen verzekerd als je het glas extra gedekt hebt.

Gooit je buurmeisje een bal door je ruit, waardoor het glas breekt? Dan kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van je buurjongen. In de vergelijker kun je kiezen of je het risico op glasbreuk wel of niet wilt meeverzekeren. Met glas wordt vensterglas in ramen en deuren bedoeld die dienen om licht door te laten. Kijk in de voorwaarden van de polis van je opstalverzekering of glas is meeverzekerd in de allriskdekking. Dan hoef je geen extra glasverzekering af te sluiten.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je je van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan vereist de hypotheekverstrekker je meestal wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je jouw hypotheek nog kunt terugbetalen in het situatie je opstal enorme schade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste klanten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden gebreken betaald door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering van start gaat op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Opstalverzekering annuleren door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is belangrijk dat je alle wijzigingen zo simpel mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. In de regel wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is interessant om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.