Opstalverzekeringen vergelijken?

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel makkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Vergelijk Opstalverzekering

Vul uw gegevens in om verzekeringen te ontvangen voor uw opstal.

Laatste prijsupdate: 5 december 2022

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder andere brand, bliksem of storm. Op onze website kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op kosten én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Als je een huis koopt ben je daar natuurlijk trots op. Je wilt dan ook dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Tenslotte wordt je vrijwel altijd door de bank wel verplicht om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen natuurlijk wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering vinden? Bij ons kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij efficiënt en simpel een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. 

Je krijgt nu de mogelijkheid om tevens de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwtwaalf maanden van je huis is. 

Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de betere opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. 

Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je meteen de 3 goedkopere deals voor je opstalverzekering die je ook terstond online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt zeker tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens meteen de premie berekenen voor een inboedelverzekeringaansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, snel toch?

Dekking opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en aan gaan hebben diverse dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra brede bescherming ben je al goed gedekt voor schade zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de gebreken veroorzaakt.

Willem de Boer

Docent

"Ieder jaar hebben de grote aanbieders wel een aanbieding voor overstappers. Ik ben ingeschreven op de mailinglijst van Overstappenisnieteng.nl en maak altijd gebruik van een aanbieding die ik per mail krijg."

Opstalverzekering

Opstalverzekering FAQ

Is een opstalverzekering verplicht?

Ja, een opstalverzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met een hypotheek heeft. De bank stelt het als voorwaarde voor het afgeven van een lening.

Als het huis afbrandt en de woning is niet verzekerd, dan ziet de bank zijn geld niet meer terug. En daar trappen de banken natuurlijk niet in.

Hoeveel kost een opstalverzekering?

De prijs van een opstalverzekering varieert van €6 per maand tot wel €25 per maand. Het hangt van diverse zaken af. In onze opstalverzekeringvergelijker kun je handig ziet wat jouw goedkoopste opstalverzekering kost.

Je kunt ook handig de polisvoorwaarden inzien door in het vergelijkingsoverzicht door te klikken naar de website van de polis aanbieder.

 

Wat is een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering kun je je woning verzekeren tegen brand, storm en inbraak.

Je kunt de opstalverzekering uitbreiden met de modules die je nodig hebt en verkleinen door de modules die je niet nodig hebt uit te schakelen. 

Schade aan je huis is erg duur om te laten repareren. Als er een boom omwaait op het dak van je huis kunnen de herstelwerkzaamheden in de tienduizenden euro's lopen. Dan wil je wel een opstalverzekering van 6 euro in de maand, toch?

Aansprakelijkheidsverzekering Nieuws

It seems we can't find what you're looking for.