opstalverzekering vergelijken

Opstalverzekering Premie

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel eenvoudig. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt uitsparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het voordeligste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Op onze website kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar allicht trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Welbeschouwd wordt je vrijwel altijd door de bank wel voorgeschreven om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen zeker wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de voordeligste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je acuut de 3 goedkopere deals voor je opstalverzekering die je tevens spoorslags online kunt afsluiten. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt vanzelfsprekend ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens meteen de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op een website, makkelijk toch?

Beëindigen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw opstalverzekering beëindigen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een andere woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in je oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeraar. Meestal kun je de oude woning nog een poosje gratis gedekt houden op 1 verzekering zodat je geen te hoog verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeraar, vrijwel altijd kan dit voor rond twee maanden.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is de verzekering waarmee je je woning verzekert tegen onvoorziene gebreken, zoals brand-, water-, en stormgebreken (vanaf windkracht 7). Het gaat hierbij om gebreken aan alles wat nagelvast zit aan de woning.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je jouw opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je onderverzekerd bent, krijg je namelijk niet het complete schadebedrag uitbetaald. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om jouw huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet voorgeschreven om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je jouw van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan verplicht de hypotheekverstrekker je vaak wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je jouw hypotheek nog kunt terugbetalen in het geval je opstal enorme schade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste mensen niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden gebreken uitbetaald door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering van start gaat op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Wellicht ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is doorslaggevend dat je alle wijzigingen zo snel mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je meestal geen opstalverzekering meer nodig. Vaak wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.