opstalverzekering afsluiten

Opstalverzekering Kosten

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel eenvoudig. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je premie kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op kosten én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te kopen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Op onze website kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op kostprijs en dekking. Zo vind jij efficiënt en gemakkelijk een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuzemogelijkheid om tevens de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwjaar van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig en simpel de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je gauw de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je tevens meteen online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt uiteraard ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens meteen de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op 1 website, makkelijk toch?

Woonverzekering opzeggen bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je over het algemeen je huis in ons land. Je kunt dan zeker ook de inboedel- en opstalverzekering annuleren. In dit situatie geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen beëindigen per de datum dat je jouw uitschrijft uit dit land. Verkoop je jouw huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan gelden er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Opstal

Onder de opstal valt alles wat nagelvast aan de woning zit. En alles wat je niet kunt verplaatsen zonder dat het gebreken aanricht. Met de opstal worden dus tevens onder meer de schutting en een ingebouwde kast in je slaapkamer bedoeld. De spullen die je wel kunt verplaatsen, vallen niet onder de opstal. Soms is het niet duidelijk of spullen onder de opstal of spullen vallen. Zoals onder andere de vloer. Deze kan nagelvast bevestigd zijn, doordat deze is vastgelijmd. In dat geval is de vloer opstal. Heb je kliklaminaat dat je mee kunt nemen bij een verhuizing? Dan valt de vloer onder de inboedel.

Dezelfde verzekeringsmaatschappij als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering tevens een verzekering afsluiten voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Je voorkomt dan tevens ruzie bij het vaststellen onder welke verzekering de gebreken valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Daarnaast krijg je hierdoor over het algemeen een voordelige premie, omdat je beide verzekeringen in 1 pakket verzekerd.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je je opstalverzekering (woonhuisverzekering) annuleren? Dan kun je dit makkelijk doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. Vrijwel altijd kun je je opstalverzekering ook online annuleren op de website van je verzekeringsmaatschappij. Ook kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je exact weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeringsmaatschappijen kun je je opstalverzekering pas maandelijks afzeggen na de eerste contracttermijn van 1 kalenderjaar. Als je opstalverzekeraar de polisvoorwaarden wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeringsmaatschappijen flexibel en is het meestal mogelijk je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal gedekt bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.