wat valt onder opstalverzekering

Opstalverzekering Goedkoopste

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel eenvoudig. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het slimste bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op premie én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te kopen en moet je een opstalverzekering vinden? Hier kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij in enkele stappen en eenvoudig een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuzemogelijkheid om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouw12 maanden van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevuld? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de betere opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je gauw de 3 goedkopere deals voor jouw opstalverzekering die je ook stante pede online kunt vinden. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt zeker tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op 1 website, easy toch?

Opzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw opstalverzekering beëindigen. Het huis dat je hebt gedekt is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een nieuwe woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in jouw oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeraar. Vrijwel altijd kun je de oude woning nog een poosje voor niks gedekt houden op 1 verzekering zodat je geen te hoog verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeraar, vrijwel altijd kan dit voor ongeveer 2 maanden.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe maandprijs voor je. Die kosten is gebaseerd op het adres, de woning en de spullen die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde de slimste optie. De kans is op zicht groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze meteen vinden.

Kosten opstalverzekering

Wat kost een opstalverzekering? De onkosten van je opstalverzekering hangen af van enkele factoren. De opstalverzekeraar bepaalt de kosten aan de hand van meerdere factoren:

  • Waar je woont
  • De herbouwwaarde van je woning
  • De dekking

Bij sommige verzekeraars spelen ook eventuele preventiemaatregelen, zoals rookmelders, mee in de berekening van de premie van jouw opstalverzekering.

Voordeligste opstalverzekering

Ben je op zoek naar de goedkopere opstalverzekering? Door hier de opstalverzekering te vergelijken, vind je efficiënt een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over jouw woning in de vergelijker. Je ziet dan gauw wat voor jou situatie de meest voordelige en betere opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig gedekt bent wanneer de woning niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe huis} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.