wat kost een opstalverzekering

Opstalverzekering Berekenen

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel makkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder andere brand, bliksem of storm. Bij ons kun je easy je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een grote vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een aantal vragen in en je ziet acuut welke verzekeringen het slimste bij jouw situatie passen. De verzekering van je keuzemogelijkheid kun je ook meteen online afsluiten. Binnen tien minuten kun je goed verzekerd zijn en flink uitsparen.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de betere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je meteen de 3 slimste deals voor je opstalverzekering die je tevens stante pede online kunt vinden. De voordeligste opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt uiteraard tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook ogenblikkelijk de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op een website, simpel toch?

Dekking opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en vinden hebben verscheidene dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra uitgebreide dekking ben je al goed gedekt voor gebreken zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Schade door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de schade veroorzaakt.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering aan gaan is dan niet te allen tijde nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit vrijwel altijd een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering vergoedt in dit geval schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Glasverzekering

Glasschade is niet automatisch volledig gedekt in de opstalverzekering ofwel woonhuisverzekering. In vrijwel elke opstalverzekering zit een basisbescherming voor glasschade. Of glasschade wordt vergoed, ligt aan de wijze waarop het glas gebroken is. Is het glas gebroken door een ontploffing? Dan krijg je de onkosten terug van de opstalverzekeraar. Is het glas echter gebroken door een bal die je zelf per ongeval door de ruit hebt gegooid? Dan ben je alleen verzekerd als je het glas extra meeverzekerd hebt.

Gooit je buurmeisje een bal door je ruit, waardoor het glas breekt? Dan kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van je buurjongen. In de vergelijker kun je kiezen of je het bedreiging op glasbreuk wel of niet wilt meeverzekeren. Met glas wordt vensterglas in ramen en deuren bedoeld die dienen om licht door te laten. Kijk in de polisvoorwaarden van je opstalverzekering of glas is gedekt in de allriskdekking. Dan hoef je geen extra glasverzekering af te sluiten.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering afsluiten niet nodig. Als er gebreken ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder meer inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen schade voor de eigenaar van de woning. Het is daarom belangrijk dat de huiseigenaar zelf een opstalverzekering afsluit, maar daar hoef jij je als huurder geen zorgen over te maken.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal gedekt bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een houten vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.