kortlopende reisverzekering

Online Reisverzekering Afsluiten

Tegenwoordig is het voor iedereen belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een gevaar in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor weggaan kan het gebeuren dat met een plotselinge situatie waarmee u niet van huis kunt gaan, maar ook ten tijde van uw trip kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt schade die is ontstaan lopende een trip. U heeft de kans om meer dan één rubrieken mee te verzekeren zoals: werelddekking, giraal geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u vaak een annuleringsverzekering afsluiten.

Heel veel categorieën worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de beste reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u onvoorziene geld moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuiskosten als u ineens ziek wordt of door een accident in het ziekenhuis komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een probleem.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval gedekt voor hulpverlening, plotse uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene tochtje– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of eerder naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de onvoorziene uitgaven als gevolg van een probleem.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan tripverblijf

Uitgaven door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Kijk ook goed naar dekkingen die bij sommige reisverzekeringen ten minste zijn inbegrepen. Er bestaan tevens verzekeringen die onder andere op zijn minst winter- en watersport dekken. Dat houdt in dat deze verzekeringen in de regel meer kosten dan verzekeringen die deze beschermingen niet in ieder geval meeverzekeren. Ga je dus niet op wintersport en geen watersport beoefenen? Dan is het goedkoper om een reisverzekering te kiezen die deze sporten alsook niet dekt.

Kortlopend of doorlopend?

De meest belangrijke vraag die je je zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt aan gaan of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door gedekt voor ongelukken op vakantie. Dat is gedurende je vakantie maar in de regel ook lopende dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is over het algemeen handig voor consumenten die vaker dan 1 keer per 12 maanden op vakantiereis gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde vakantie en duurt zo lang als je reis duurt.

Kortlopende reisverzekering

Voor een korte tochtje is een kortlopende reisverzekering het voordeliger. Maar ga je per 12 maanden vaker dan één keer op trip, of ga je langer dan veertien dagen op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Je hoeft je dan tevens geen zorgen te maken als je een keer een weekend op vakantie gaat. Via onze website kun je simpel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Een kortlopende reisverzekering vergoedt onvoorziene uitgaven waar je ten tijde van je trip mee te maken kunt krijgen, onder andere door verlies van je artikelen of een accident. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor 1 tochtje. De verzekering gaat in op de dag dat je vertrekt en stopt op de aankomstdag thuis.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment uw intentie is om om een reisverzekering aan te gaan kunt u telkens een keuzemogelijkheid maken tussen zeer veel opties. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we in feite het best duiden als een groep van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gangbare reisverzekering, ze wordt doorgaans altijd gecombineerd met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze wijze beschikt u dan tevens over een compleet pakket waarmee u gegarandeerd zonder zorgen op trip van huis kunt. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen bekomen? Lees dan simpel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet 2 keer verzekerd bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er toch ook wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis per slot van rekening moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren ten gevolge van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere omstandigheden lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering aan gaan. Zo snel en simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.