online boekhouden zzp

Online Boekhoudsoftware

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer zeker en easy

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer cruciaal om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding onderhouden klinkt dan soms ook niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van je bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het opzetten van je boekhouding. Grip hebben op de geldstromen, is grip hebben op de zaak. Ernaast kun je ook fiscale voordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, onder meer om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Enkele boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De maandprijs en de functionaliteit die de boekhoudprogramma’s aanbiedt zijn zeker belangrijk, maar wellicht spelen er tevens wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Tevens de reputatie van de medewerkers zal voor velen meespelen. Of de optie van een meekijkfunctie voor je externe boekhouder of belastingadviseur. Eén bepaalde eigenschap zal immer iets meer van belang zijn voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het programma voor je boekhouding. Als hint kunnen we je nog meegeven te allen tijde te kijken naar de reputatie van een boekhoudsoftware. Een goede beoordeling houdt in vaak tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke voor- en nadelen van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het beste past bij je zaak. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je wensen past.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een apparaat met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en simpel je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft diverse voordelen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel boekhouding software biedt de optie om het programma te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier raadpleeg je overal de juiste gegevens en kun je snel nieuwe gegevens aanpassen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudsoftware, kun je eenvoudig mutaties invoeren. Heeft een collega gegevens nodig over een factuur van een crediteur? Is er ruimte voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe klanten gaan zoeken? Je kunt easy beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over online boekhoudsoftware.