Aansprakelijkheidsverzekering Student

Nationale Nederlanden Aansprakelijkheidsverzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan immers slim zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je gedekt zijn voor de gebreken die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet exact voor welke verzekeraar je het voordeligste kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het meest goedkope is? In dit artikel vindt je alle informatie die je nodig hebt voorafgaand je begint met nationale nederlanden aansprakelijkheidsverzekering, en voordat je er 1 gaat afsluiten.

Wat is een AVP?

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te betalen bij nationale nederlanden aansprakelijkheidsverzekering is dat jij aansprakelijk bent voor de te vergoeden schade aan personen of zaken. Als dat het geval is, zijn tevens de gevolgschades gedekt.

Een tegenslag zit in een niet groot hoekje. Je vrouw kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een opa voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet voldoende verzekerd bent voor dit type gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt de kosten van de gebreken als jij of je dochter per ongeluk de aanstichter is van gebreken aan derden. Dit geldt uitsluitend voor de gebreken die jij of je vrouw als privé-persoon maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een WA verzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

WA verzekering (AVP)

Een AVP biedt bescherming voor schade waar jij of je partner verantwoordelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de schade, houdt in niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal tevens aansprakelijk voor gebreken aangericht door je hond. Ook ben jij verantwoordelijk voor gebreken die is voorzaakt door een mankement aan je huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je aansprakelijk voor de gebreken die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een AVP is niet vereist in ons land, maar wel aan te raden. Als jij of je vrouw iets doet waardoor gebreken ontstaat, kun je namelijk verantwoordelijk worden gesteld voor de schade. Dat houdt in dat de verzekerde opdraait voor de materiële schade, maar tevens voor letselschade. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De AVP ga je aan om je te beschermen voor gebreken waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de goederen van anderen. Denk aan de laptop van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je broer die valt over een laaghangend touw in jouw kamer en zijn sleutelbeen breekt. De WA verzekering vergoedt niet alleen de gebreken die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van ruim een miljoen euro.

Met een AVP bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij assisteren bij het maken van een mogelijkheid voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen gebreken aan andere mensen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

  • Een WA verzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • Een WA verzekering uitgekeerd letsel schade en zaakschade
  • schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselgebreken wordt niet vergoed

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die jij aan een ander of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als klant schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ruwweg €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In ons land is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Met name met kleine kinderen zit een tegenslag in een niet groot hoekje. De kosten voor het terug betalen van de schade kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de WA verzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking (bij benadering €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en sowieso geen reden om zo’n polis niet af te sluiten. Ook ben je als je geen AVP hebt en wel verantwoordelijk bent voor gebreken aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En bovendien is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Kosten gebaseerd op gezinssamenstelling

De kosten die u moet betalen voor de WA verzekering hangt af van uw gezinssamenstelling. Standaard zijn er 2 soorten verzekeringen te benoemen: de dekking voor alléénstaand en de bescherming in gezinsverband. Onder de bescherming gezinsverband wordt een uitgebreidere groep meeverzekerd, hier behoren tevens kinderen tot 27 twaalf maanden bij.

Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij een aantal verzekeraars kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen mogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere premie die je elke maand moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel optie vrijheid in.

Wat voor soort aansprakelijkheidsverzekering kan ik het beste vinden?

Als je aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijkt moet je bij de voorwaarden van de polis letten op de diverse modules die vergoedt zijn. Ben je alleenstaand, dan vallen alleen jijzelf, eventuele logés en huispersoneel onder de dekking. Maar bij niet alle verzekeringsmaatschappijen zijn tevens kinderen tot een bepaalde leeftijd verzekerd op een aansprakelijkheidsverzekering voor singles. Schade die veroorzaakt wordt door huisdieren kun je ook verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. Schade met de auto valt onder de verplichte WA-verzekering voor automobilisten, maar dat is een hele andere verzekering.

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden een pakket aan waar je je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in onder kunt brengen. De opstalverzekering biedt bescherming aan gebreken aan de opstal, de inboedelverzekering betaalt gebreken die je aan de spullen oploopt. Verzekeraars bieden verschillende eigenschappen aan om je aansprakelijkheidsverzekering zoveel mogelijk te laten passen bij je gezinssituatie. Ben je alleenstaand, dan hoef je onder andere niet hetzelfde bedrag te betalen als gezinnen met kinderen.

Uitwonende studerende kinderen worden gewoonlijk meeverzekerd. Dit geldt ook voor huisdieren, ouders of opa’s en oma’s die bij je inwonen. Twijfel je welke keus het slimste bij je gezinssamenstelling past, dan kun je altijd contact opnemen met de verzekeraar naar je keus. We bieden verder vergelijkingstools voor rechtsbijstandsverzekeringen, inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen aan.

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de opzeggen dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor nationale nederlanden aansprakelijkheidsverzekering aan gaan.