Mobiel met abonnement vergelijken?

Mobiel bellen vergelijken is door de huidige diversiteit aan telecomaanbieders, abonnementsvormen en prijzen een verstandige bezigheid. De smartphone maakt inmiddels een onmisbaar onderdeel uit van ons leven en daar weten de aanbieders handig op in te spelen. De ene biedt je nog lagere tarieven dan de ander en je krijgt belminuten, sms’en of MB’s aan data cadeau als je een contract afsluit. Maar waar moet je bij mobiel bellen vergelijken nu echt op letten?

Mobiel met Abonnement Vergelijken

De meest voordelige telecomprovider

Ben je zeker van een goed bereik, dan volgt bij de meeste mensen de ontdekkingsreis naar de laagste tarieven. Let wel, de meest voordelige telecomtelecomaanbieder hoeft niet automatisch ook de voordeligste telecomtelecomaanbieder te zijn. En andersom. De lat ligt voor de betere telecomprovider nogal wat hoger. Met andere woorden, de voordeligste telecomtelecomprovider moet aan veel meer eigenschappen voldoen om deze status te bereiken. Om de meest goedkope te zijn hoeft een telecomtelecomprovider maar aan een criterium te voldoen: lagere prijzen hanteren dan de concurrentie.

Vergelijk abonnementsvormen

Door het brede scala aan abonnementsvormen, moet je voor de voordeligste telecomaanbieder abonnementen met elkaar vergelijken en geen vergelijk trekken tussen aanbieders in het algemeen. Focus je op de abonnementsvorm van je voorkeur en let bij het telecom vergelijken op contractduur, datalimieten en de onkosten voor belminuten. Dit zijn namelijk de 3 belangrijkste variabelen waarin providers van elkaar verschillen. Zo kun je bij de een het goedkoopste bellen terwijl dat bij de ander voor internetten het geval is.

Een ‘gratis’ mobieltje?

Bij niet alle aanbieders kun je bij zekere abonnementsvormen een apparaat uitzoeken. Veel klanten kunnen de verleiding niet weerstaan om ‘gratis’ in het bezit te komen van de laatste iPhone of Samsung. Wij plaatsen hier het woord ‘gratis’ tussen aanhalingstekens en wel om de reden dat deze abonnementsvormen over het algemeen veel duurder zijn dan onder meer de Sim Only abonnementen. Aan het einde van de abonnementsduur heb je namelijk die mooie mobieltje dubbel en dwars betaald. Met andere woorden, hier zit niets ‘gratis’ aan vast.

Sim Only vergelijken laat je zien hoe je iedere maand ofwel geld weggooit, dan wel een aanzienlijk geldbedrag kunt besparen bij een Sim Only abonnement. Allereerst: wat is Sim Only eigenlijk? Bij Sim Only abonnementen ontvang je alleen een simkaart van je telecomprovider. Dit in tegenstelling tot de abonnementsvormen waarbij je een ‘gratis’ toestel ontvangt. Het verdient de facto te allen tijde aanbeveling om voor een Sim Only contract te kiezen. Dit omdat je het zogenaamde ‘gratis’ toestel aan het einde van de duur van het abonnement meer dan volledig hebt teruguitgekeerd aan je telecomprovider.

Hoe werkt Sim Only precies?

Ongeacht de provider die je bij het Sim Only vergelijken tegenkomt, geldt voor ieder Sim Only abonnement dat je een simkaart opgestuurd krijgt. Afhankelijk van je toestel kun je uit een van de volgende 3 simkaarten kiezen:

  • grote, oftewel normale simkaarten;
  • micro-simkaarten (middelgrote simkaarten);
  • nano-simkaarten (het kleinste formaat simkaart).

Weet je niet zeker welke simkaart je moet kiezen? Op de productpagina van je apparaat vind je precies wat je wilt weten. Na ontvangst plaats je de gekozen simkaart hierna in je huidige smartphone op exact dezelfde datum dat je abonnement ingaat.

Is je apparaat simlock vrij?

Controleer altijd eerst nog wel even of je toestel simlock vrij is. De meeste smartphones die Vandaag de dag verkocht worden zijn daadwerkelijk simlock vrij. Simlock vrij betekent dat je toestel te gebruiken is met de simkaarten van iedere telecomaanbieder. Uitzondering hierop zijn soms de telefoons die gedekt worden met een prepaid-tegoed. Door deze smartphones op simlock te zetten proberen telecomproviders te voorkomen dat consumenten na verbruik van het prepaid-tegoed overstappen naar de concurrentie.

Hoe controleer je mogelijke simlock?

Een gebruikelijke wijze om te nakijken of je apparaat simlock vrij is: plaat een simkaart van een andere telecomaanbieder van familie of vrienden in je mobieltje. Kun je jouw toestel probleemloos gebruiken? Dan is deze simlock vrij. Krijg je toch een melding als ‘simkaart onbekend’ na het opstarten, dan heeft je toestel zeer over het algemeen een simlock.

Kan ik mijn telefoonnummer behouden?

Het antwoord op deze vraag is gemakkelijk: ja. Bij vrijwel iedere telecomtelecomaanbieder kun je bij het vinden van een Sim Only contract je nummer behouden. Dit doe je door ‘nummerbehoud’ te selecteren bij de Sim Only abonnementsaanvraag. Twijfel je lopende het Sim Only vergelijken? Raadpleeg de site van de telecomtelecomprovider of neem contact op met de klantenservice. Zo kun je meteen ontdekken of de klantenservice voldoet aan je vriendelijkheidscriteria. Bij een aantal providers wil dat er namelijk nogal eens aan schorten.

Een EN of een OF bundel?

Allicht zijn de tariefhoogtes bepalende factoren bij het Sim Only vergelijken. Maar let hierbij wel op het type bundel dat je krijgt. Deze kunnen soms misleidend zijn. Je krijgt een EN of een OF bundel aangeboden. Een voorbeeld. Twee verschillende aanbieders bieden je een abonnement met 500 belminuten/MB’s aan. Bij de ene aanbieder is dit tegoed op na 250 belminuten of 250 MB’s. Bij de ander echter, heb je een EN-bundel en kun je nog een keer 250 minuten bellen plus nog een keer voor 250 MB internetten.

Willem de Boer

Docent

"Ieder jaar hebben de grote aanbieders wel een aanbieding voor overstappers. Ik ben ingeschreven op de mailinglijst van Overstappenisnieteng.nl en maak altijd gebruik van een aanbieding die ik per mail krijg."

Mobiel met abonnement

Mobiel Bellen FAQ

Wat is SIM Only?

Sim Only is een mobiel abonnement zonder telefoon. 

Wat is de goedkoopste abonnement van dit moment?

Hangt een beetje van je eisen af. Maar als je gewoon een goedkoop abonnementje zoekt met een instaptelefoon, dan is een abonnement met een Alcatel of een instap-Samsung genoeg voor je. 

Hoe kies je een mobiel abonnement?

Het kiezen van een nieuw mobiel abonnement is niet heel gemakkelijk. Maar er zijn een aantal handige stappen die je kunt uitvoeren om tot een keuze te komen:

  1. Bepaal eerst hoeveel je per maand wilt uitgeven aan een mobiel abonnement inclusief telefoon.
  2. Bepaal nu welke eisen je smartphone moet hebben
  3. Ga naar onze website en toets in de zoekbalk met de tekst 'Zoek op merk of toestel' het model of type van de smartphone die jij wilt hebben in
  4. Personaliseer vervolgens de eigenschappen van het mobiele abonnement dat jij nodig hebt
  5. Organiseer de resultaten op prijs, van laag naar hoog
  6. Maag nu een keuze en klik op 'Meer info'.

Mobiel Bellen Nieuws

It seems we can't find what you're looking for.