sim only maandelijks opzegbaar

Mobiel Abonnement Vergelijken Sim Only

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt ugeld besparen op uwsmartphoneabonnement, kunt u SimOnly vergelijken en het meestgoedkope abonnement vinden. Als u al eentoestel heeft, is een Sim Only contract ideaal voor u, want hierbij betaaltu enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobiele telefoon.

Sim Only vergelijken: voor wie?

Sim Only is bedoeld voor degenen die aleen mobieltje hebben en die het jammer of teveel geld vinden om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt ook een‘los’ toestel aankopen. In het verleden kreeg jede telefoon ‘gratis’ of met korting. Je betaalde er echterwel degelijk volledig voor, door het duurdere abonnement.Als je nummerbehoud aanvraagt dan komt dit nummer te vervallenop het moment van de overstap. De provider in kwestie laat wetenop welk moment jouw nummer overgezet gaat worden. Is dat zoverof wil je een nieuw nummer dan kun de nieuwe simkaart plaatsen in eensimlockvrij mobieletelefoon.

Sim Only met 4G

Als je kiest voor een databundel met 4G,raden wij aan om te kiezen voor op zijn minst 1000MB aan internetdata. Immers is het slimmer om een watgroter abonnement te kiezen; mocht je perongeval niet verbonden zijn met WiFi, ga je alsimpel buiten je bundel. Met 3Ginternet is het kwaliteitsverschil groter, dus dan heb je sneller door dat jeniet met WiFi verbonden bent.

Een aantal Sim Only aanbieders bieden hun gebruikers tevensde optie om per maand een 4G bundel teactiveren zodat zij kunnen profiteren van sneller en stabielermobiel internet. Als je superefficiënt internet via de smartphone wilt, kun je ditzelf activeren. Dit kost normaal gesprokenzo’n €vijf extra per maand. Deze extra beslissing looptin de regel automatisch door, behalve als jehet voor de nieuwe maand weer deactiveert.

Waarom is een Sim Only abonnementvoordeliger?

Het verschil in de prijs bij een SimOnly abonnement zit hem volledig in het niet willen van detelefoon. Bij eenalgemenetelefoonmet abonnement koop je jouw maandelijkseabonnementskosten in tweeën.Een deel voor het abonnement en een deel voor jetelefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit debelminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor jetoestel zorgen ervoordat je na de looptijd jesmartphone voor 100% hebtafbetaald. Je betaalt je toestel dus afin 12 of 24termijnen. Doordat je deze investering bij een Sim Only abonnement niet hebt, worden jemaandelijkse kosten veel lager. zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de mobieltje oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk houdt in dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet aanschaffen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het betere is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is denken wij voldoende om een inzicht te krijgen in je gebruik.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je elke maand veel meer dan op welk moment je een Sim Only abonnement van 24 maanden afsluit.}

Uit welke abonnement kan ik kiezen?

Zoals gezegd heb je bij een internet enmobiel bellen abonnement meer keuze inmobiele telefonie bedrijven danbij een abonnement metmobiele telefoon . Datzijn echter niet allemaal verschillendeSim Only aanbieders meteen eigen netwerk. In ons land tellen wijofficieel 4 grote providers met een eigen netwerk, namelijk:

  • KPN,
  • Vodafone,
  • T-Mobile en
  • Tele2.

Alle andere SimOnly aanbieders maken gebruik van het netwerk van éénvan deze providers. Zo maakt de providers hollandsnieuwe onder anderegebruik van het netwerk Vodafone en heb je bij Simyo de betrouwbaredekking van KPN. In totaal kent ditland op dit moment twaalf verscheideneSim Only aanbieders.

Wat voor smartphonecontract sluit jij af?

Veel mobieltje gebruikerskomen meestal voor een dilemma te staanals ze hun contract kunnenverlengen. Gaan ze door met de huidige aanbieder of stappen ze over?De keuzemogelijkheid hangt overhet algemeen van meerdere factorenaf. Denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse kosten, devoorwaarden en dekostprijs voor een mobieltje. Om hier antwoorden op te krijgen is grondresearch voor nodig. Dat kost vaak veeltijd, want het is veel uitzoekwerk. Via dit artikel gaan we jouproberen op weg te begeleiden door de grote verschillen inkaart te brengen tussen een contract met mobiele telefoonen een Sim Only abonnement.

Sim Only abonnement

Als iemand aan SimOnly hoort, dan denkt diegene gelijk aan de lage kosten iederemaand. Dit is ook de reden dat veel mensenoverstappen en kiezen voor een Sim Onlyabonnement. Voor een paar euro per maand zijn ze voorzien van genoeg belminuten en MB’s. Veelaanbieders merken ook op dat Sim Only telkens populairder wordt en gaandaardoor de strijd met elkaar aan. Er worden soms helegoedkope smartphoneabonnementengedekt om mobieletelefoongebruikers te lokken. Dit heeft zekerveel invloed op de keuze van deaanbieder. Echter moet eengebruiker ook kijken naar het contractduur en het opzegtermijn. Bij de meeste Sim Only telecomaanbieder isdat heel flexibel, maar op de keper beschouwd kunnen daar tevensverschillen in zitten. Laat je dus niet om de tuin leiden en doe grondigresearch wat iedereen te bieden heeftvoorafgaand je eenoptie maakt.

Contract met een mobieltje

Waar voorheen de abonnementen met mobieletelefoon erg populair waren, zo is het tegenwoordig eenstuk minder gesteld. In de tijden van bezuinigen kiezen veel mensenmeestal voor de goedkope mogelijkheden. Sim Only gaat het in deze kwestiewinnen van een abonnement met smartphone. Hoewel je bij deze abonnementssoort een gratis smartphone krijgt, hebben veel mensengeen zin om iedere maand zoveel neer te leggen. Bovendien gaat iedereen steeds zuiniger met hun mobieltje om, dus is dekeus voor een nieuw mobieltje isgeen trigger meer om voor een duurder abonnement te gaan. Wij wensenje veel succes met de keuze voorhet volgende telefoonabonnement.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande abonnement (bijna)is afgelopen, kun je gaan en staan waar jewilt. Je kunt overstappen naar een andereaanbieder, of juist verlengen bijje huidige provider. Zorg er welvoor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee eennieuw abonnement afsluit. Want ook bij je eigentelecomprovider kan stilzwijgendverlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloopvan je contract een bepaald actietarief komt te vervallen,waardoor je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuwabonnement aan met vaaktevens nieuwe actie)tarieven.

Stap je over vanaanbieder, dan wil jenatuurlijk wel je bestaande 06-nummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, enzodoende kun je bij alleproviders gratis gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuweaanbieder zal ditvolledig voor je regelen. Zij zeggen je huidigecontract op en laten je weten op welk moment je nummertenslotte naar hen over gaat. Hetenige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud tenhoogste 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomstaanvraagt.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidigetelecomaanbieder. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw SimOnly abonnement uitgekozen en bent er zeker van dat je jouwcontractuele verplichtingen van je ‘oude’ contract volledig bentnagekomen.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen metje huidige provider of met departij waarbij je het Sim Onlyabonnement gaat aan gaan, om door te geven dat jewilt overstappen naar het Sim Onlyabonnement dat je hebt geselecteerd.

Dan zal je Sim Only contract ingaan op het moment dat je ‘oude’abonnement eindigt met een maximum van 30 dagen naafloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waaropje doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Bij de meeste providers kun je bovenstaandetevens regelen door in te loggen op de pagina van je huidigeaanbieder. Wel zoduidelijk.

Overstappen naar een SimOnly contract bij je huidigetelecomprovider levert zeker pluspuntenop. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijenkrijg je tevens korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuwegeldigheid van het contract.

Hoe kan een Sim Only internet abonnement verlengd worden?

Bij het verlengen van je telefooncontract kun je kiezen om je Sim Only contract met 1 12 maanden of met twee jaar te verlengen. Niet alle aanbieders bieden je zelfs de mogelijkheid aan om elke maand te verlengen. De optie tussen deze 3 mogelijkheden is persoonsgebonden. Het hangt allemaal af van de persoonlijke situatie en de persoonlijke wensen. In de regel geldt dat wanneer je een Sim Only abonnement voor langere tijd aangaat je interessanter uit bent dan wanneer je kiest voor verlenging van 1 jaar of maandelijks. Het grote gewin bij het verlengen met 1 12 maanden is dat je over 12 maand kunt kijken of het smartphonecontract nog past bij je wensen en mocht je apparaat niet meer naar behoren werken dan kun je het contract ook verlengen met een nieuw mobieltje.

Scroll to top