sim only vergelijken

Mobiel Abonnement Sim Only Vergelijken

Ben je op zoek naar een Sim Only-contract dat goed bij jou past? Bel gemakkelijk helpt je makkelijk te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je immer de juiste keuzemogelijkheid. Bij Bel eenvoudig vind je de voordeligste Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als Vodafone en Youfone. Het maakt niet uit of je het meest voordelige Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Wat is Sim Only?

Bij een Sim Only contract krijg je alleen een simkaart; de mobiele telefoon moet je dus zelf aanschaffen. Je simkaart heeft een eigen mobiel telefoonnummer en daaraan zijn je abonnementsgegevens gekoppeld.

Vergeet niet dat je een simlockvrije smartphone nodig hebt als je kiest voor een Sim Only abonnement. Als telefoons los verkocht worden, zijn dit in de meeste gevallen simlockvrije smartphones.

De diverse Sim Only abonnementen

Sim Only abonnementen verschillen qua databundel, belminuten en maandelijkse kosten. Zo kun je voor een niet groot bedrag een Sim Only kopen met redelijk weinig internet, belminuten en sms’jes. Je kan er echter ook voor kiezen om onbeperkt data, belminuten en sms’jes af te nemen.

Als je niet kiest voor Sim Only, maar voor een abonnement met smartphone, is het over het algemeen lastig in te schatten welk contract je moet kiezen. Bij Sim Only is dit een kleiner probleem omdat je je contract maandelijks kan ophogen en verlagen (verschilt per provider). Mocht je twijfelen, moet je dus goed opletten dat het ophogen én verlagen van je contract een mogelijkheid is bij je telecomaanbieder. Je kan dan het slimste met een lage bundel beginnen en deze, als het nodig is, ophogen.

Hints en informatie over het vergelijken van een Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement kan betaalbaar zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goede smartphone. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de bekende “Sim Only”. Een telefonie abonnement is een overeenkomst voor telefonie waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone hebt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je regelmatig betaalt aanzienlijk minder hoog zijn dan bij zonder een Sim Only abonnement. Zo is het bij een Sim Only heel regelmaat dat je een contract zonder mobiele telefoon koopt voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas aanvangen bij negenentwintig euro. Je bespaart al gauw veel geld op de onkosten van je internet en mobiel bellen abonnement. zonder simlock|simlock vrije willkeurige mobieltje} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de telecomprovider waarbij het mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone weghalen. In de praktijk houdt in dat in de regel dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet aanschaffen.

Kies het juiste Sim Only contract

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de bundel wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel Sim Only providers bieden trouwens de oplossing om lopende je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter ook Sim Only providers die een Sim Only contract met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}

Uit welke telecomabonnement kan ik kiezen?

Zoals gezegd heb je bij een abonnement meer keuze in Sim Only providers dan bij een telefoniecontract met smartphone. Dat zijn echter niet allemaal verschillende Sim Only aanbieders met een eigen netwerk. In Nederland tellen wij officieel 4 grote Sim Only providers met een eigen netwerk, namelijk:

  • KPN,
  • Vodafone,
  • T-Mobile en
  • Tele2.

Alle andere providers maken gebruik van het netwerk van een van deze Sim Only providers. Zo maakt de providers hollandsnieuwe onder meer gebruik van het netwerk Vodafone en heb je bij Simyo de betrouwbare dekking van KPN. In totaal kent Nederland op dit moment twaalf diverse mobiel bellen bedrijven.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op de smartphone. 3G en 4G verschillen ook in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker maximaal 8 Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleen op nieuwere mobiele telefoons, terwijl 3G op veruit de meeste smartphones werkt.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande overeenkomst (bijna) is afgelopen, kun je overstappen naar wie je wilt. Je kunt overstappen naar een andere provider, of juist verlengen bij je huidige telecomprovider. Zorg er wel voor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want tevens bij je eigen telecomaanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur worden. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je contract een bepaald actietarief komt te vervallen, en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met vaak tevens nieuwe lage tarieven.

Stap je over van provider, dan wil je uiteraard wel je bestaande mobiele nummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en aldus kun je bij alle providers zonder kosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomprovider zal dit compleet voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer welbeschouwd naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste twee maanden voor het einde van je huidige contract aanvraagt.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende smartphone waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse smartphone aan te schaffen, dan is het gewenst om een los SIM-only abonnement af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.

De meeste aanbieders bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (collectie data, minuten en sms’jes per maand) veelal identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij ogenblikkelijk een nieuwe smartphone wordt geleverd. Bijvoorbeeld Vodafone en Tele2.

En er zijn aanbieders die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Bijvoorbeeld Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn normaal gesproken laag.

Aanschaf van een SIM-only abonnement heeft een aantal pluspunten ten opzichte van de aanschaf van een contract inclusief smartphone.

  • Je kunt enorm uitsparen op de kosten.
  • Kies voor een korte contractduur, dan kun je simpel overstappen als een andere partij een goedkoper abonnement aanbiedt.

    Goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet

    Ben je op zoek bent naar een Sim Only? Vindt hier de goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet door de providers te vergelijken. Volg onze stappen om easy en simpel het meest voordelige Sim Only abonnement te vinden en om het Sim Only abonnement vervolgens af te sluiten. Om het goedkoopste Sim Only onbeperkt internet contract af te sluiten moet je eerst inzichtelijk hebben hoeveel je maandelijks verbruikt aan belminuten, sms’jes en aan data. Op het internet kun je simpel je verbruik berekenen voor bijvoorbeeld de data, maar je kunt ook op je laatste factuur zien hoeveel je per maand verbruikt bij je huidige mobiele telefoon abonnement. Op welk moment je het verbruik inzichtelijk hebt kun je op zoek gaan naar het meest voordelige Sim Only onbeperkt internet abonnement. Door in onze vergelijkingstool je verbruik te selecteren vindt je easy het Sim Only abonnement dat bij jou past. Heb je het voordeligste abonnement gevonden dan kun je de Sim Only aanbieding selecteren en vervolgens kun je het Sim Only contract vinden bij de telecomaanbieder.