niet genoten vakantiedagen reisverzekering

Kosten Doorlopende Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor bijna alle consumenten important om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie op welk moment u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een onverwachte geval waarmee u niet kunt vertrekken, maar ook tijdens uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan gedurende een tochtje. U heeft de kans om enkele goederen mee te verzekeren zoals: accidentlen, , cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze kansen kunt u in de regel een annuleringsverzekering aan gaan.

De meeste categorieën worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een voordeligste reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de eigendommen of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u extra geld moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u onverhoopt ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De meest geschikte reisverzekering vind je eerst door goed te vergelijken. Het is belangrijk een goede afweging te maken van extra’s die je écht nodig hebt en beschermingen die voor jou niet van toepassing zijn. Je wilt vanzelfsprekend niet extra betalen. Daarom is het verstandig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen zijn voor een de voordeligste reisverzekering. Wanneer je enkele malen per jaar op reis gaat is het over het algemeen voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke tochtje of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je telkens opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan voordeliger.

Tijdelijke reisverzekering, immer een voordeligere keus?

Het is normaal dat u als verzekerde altijd zeker zult willen kunnen zijn van een betere reisverzekeringvoor uw situatie. als u slechts 1 maal per twaalf maanden op trip gaat zal de kortlopende reisverzekering voor u dan tevens te allen tijde de meeste voordelige optie zijn. Bij deze voordeligste reisverzekering kunt u rekenen op een betaalbare verzekeringsmaandprijs waardoor deze voor iedereen financieel haalbaar is. Bovendien betreft het te allen tijde een betere reisverzekering omdat alle mogelijke dekkingen die u wenst voor tijdens uw trip worden aangeboden.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer behoefte hebt om een reisverzekering aan te gaan kunt u telkens een mogelijkheid maken tussen uiteenlopende mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we eigenlijk het best omschrijven als een bundel van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de gebruikelijke reisverzekering, ze wordt over het algemeen immer gekoppeld met een speciale dekking voor annuleren. Op deze wijze beschikt u dan ook over een compleet pakket waardoor u sowieso zorgeloos op vakantiereis kunt vertrekken. Bent u ook wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen verwerven? Lees dan efficiënt verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (misschien heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet dubbel gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel besparen.

Hoogste vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er toch ook wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis welbeschouwd moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen ten gevolge van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo eenvoudig is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.