All Risk Autoverzekering Vergelijken

Kosten Autoverzekering Per Maand

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders vastgelegd. Meestal is het een dag, een maand, maar 12 maanden komt ook wel voor. Voor verzekeraars die aangemeld zijn bij het Verbond van verzekeraars berekent men een simpele contracttermijn van ten hoogste 12 maanden. Na dat jaar mag je dagelijks annuleren met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

Kosten Autoverzekering Per Maand

Als je een andere auto least, moet je verplicht een autoverzekering aan gaan. Dit is online te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn circa 120 diverse verzekeringen voor auto’s en de keuze hangt bijvoorbeeld af van het merk auto, hoe oud je bent en het aantal gereden jaren zonder schade dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars bepalen de maandprijs van hun autoverzekering op bovenstaande kenmerken. Om de beste overeenkomst voor de verzekering van je auto te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De voordeligste deal is niet immer de meest voordelige autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je bij ons de autoverzekering vergelijken die het beste bij je persoonlijke situatie past. Hierna kun je meteen een geschikte, maar goedkope verzekering voor je auto aan gaan.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen betaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet uitbetaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald, maar niet in alle claims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen 3 en 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een gloednieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld uw ruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: kosten autoverzekering per maand