opstalverzekering verhuurde woning

Inboedel En Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel simpel. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het voordeligste bij jou past.

Gemakkelijk en snel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet spoorslags wat voor jou de voordeligste en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze onmiddellijk af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te kopen en moet je een opstalverzekering vinden? Bij ons kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij efficiënt en gemakkelijk een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de mogelijkheid om tevens de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouw12 maanden van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevuld? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je ook onverwijld online kunt vinden. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook onverwijld de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op één website, easy toch?

Woonverzekering beëindigen bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je waarschijnlijk je huis in Nederland. Je kunt dan uiteraard ook de inboedel- en opstalverzekering annuleren. In dit geval geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen annuleren per de dag dat je jouw uitschrijft uit Holland. Verkoop je je huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan geldig zijn er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je je adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die premie is gebaseerd op het adres, de woning en de inboedel die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet altijd de beste optie. De kans is in de regel groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeraar inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze spoorslags vinden.

Goedkoopste opstalverzekering

Je opstalverzekering vergelijken helpt je al om de goedkoopste opstalverzekering te vinden. Na het invullen van jouw gegevens in de vergelijker krijg je aanstonds te zien welke opstalverzekeraar de meest goedkope opstalverzekering aanbiedt. Maar tevens naast het vergelijken van je opstalverzekering zijn er al enkele factoren die je kunnen begeleiden om een goedkope opstalverzekering af te sluiten. Verzeker voordelig je opstal. Onderstaande suggesties begeleiden je simpel op weg.

Opstalverzekering annuleren

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je jouw opstalverzekering (woonhuisverzekering) opzeggen? Dan kun je dit snel doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. Meestal kun je je opstalverzekering ook online afzeggen op de website van je verzekeraar. Daarnaast kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je exact weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij niet alle opstalverzekeringsmaatschappijen kun je je opstalverzekering pas per maand opzeggen na de eerste contracttermijn van 1 jaar. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars flexibel en is het over het algemeen mogelijk je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig gedekt bent op welk moment de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.