ASR Autoverzekering

Hoeveel Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de betere autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de basisdekking van de verzekering voor je auto heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij heel veel autoverzekeraars kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een gebrekenverzekering inzittenden betaalt de werkelijk geleden gebreken van de passagiers die in je auto zaten tijdens het schade. Tevens hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Een gebrekenverzekering inzittenden is een uitbreiding van de autoverzekering. Die bescherming biedt tegen immateriële en niet-lichamelijke schade na een ongeval. Meestal is dit een dekking maximaal een miljoen euro. Met een inzittendenverzekering zorg je ervoor dat je goede dekking hebt als er een ongevalis gebeurd.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een geschilt in relatie tot je auto hebt, kun je juridische hulp gebruiken. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een ingeluk, maar onder meer tevens een geschil met je automonteur. Enerzijds kun je dan rechtsbijstand krijgen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt vergoedt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Autoverzekeringen vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de voordeligste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
  • WA + beperkt casco (tevens wel WA plus genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu ook de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een schade) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt tevens alle schade aan je eigen auto betaald.

De keuze voor de bescherming hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de voordeligste autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je op onze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste optie kunt maken. Hier is meer te zien: hoeveel kost een autoverzekering